2020. február 17., hétfő, Donát, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:03 Vége a moslékkoalíciónak Kaposváron10:35 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek10:17 A magyarok közül szeretnének a legtöbben területeket visszakapni az országrabló szomszédoktól10:06 Washington megfenyegette a Huaweijel együttműködő országokat09:51 Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanügyletek miatt09:13 HVIM: köszönjük a Belügyminisztériumnak, és üzenünk az Indexnek08:42 Trump legújabb ötlete: Oroszország hagyjon fel a szíriai kormány támogatásával!08:12 Bíróság: jogszerűen tartottak házkutatást az ausztrál ABC-nél07:47 Csaknem kétszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén07:33 9,5 millió ausztrál dollárt gyűjtöttek jótékonysági koncerttel a bozóttüzek károsultjainak megsegítésére06:49 Antibiotikum-rezisztencia rontja a keskenyszájú orrszarvúk helyzetét22:12 Aleppó tartomány nagy részét visszafoglalták a szíriai kormányerők21:58 Nem jött be a budipaktum a CDU és a Baloldal között21:39 Bedrogozva lövöldözött gáz-riasztó fegyverével egy tatabányai férfi - "csak kipróbálta"21:25 Alacsony részvétel mellett izgalmak nélkül nyert a massza jobbikos jelöltje
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Az importantifáknak, "roma mozgalmároknak" és kommunistáknak nem tetszett, hogy a hazafiak Budapest hős védőire emlékeztek

Reklám

Becsület napja elnevezéssel, azokra a katonákra és civilekre emlékeztek hazafias szervezetek szombaton a budai Városmajorban, akik Budapest 1945-ös ostrománál február 11-én megkíséreltek kitörni a szovjet csapatok által körülzárt budai Várból.
A megemlékezést, amelyen mintegy ötszázan vettek részt, a Légió Hungária és a Hungarian Hammerskins nevű szervezetek rendezték. A felszólalók, köztük a német Die Rechte képviselője a kitörésben részt vevő német és magyar katonák hősiességét méltatták.
Zoom
(Kép: MTI/Kovács Tamás)
Néhány résztvevő második világháborús magyar vagy német, illetve ezekre emlékeztető egyenruhát öltött, a hangszórókból korabeli katonadalok szóltak.
Többen a Légió Hungária, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom lobogóit, illetve kelta keresztes, árpádsávos, magyar nemzeti zászlókat lengettek, a külföldi résztvevők a többi között a Vichy-Franciaország lobogóját és a német birodalmi zászló színeit megjelenítő színű lobogókat emeltek a magasba.
Zoom
(Kép: MTI/Kovács Tamás)
A demonstráció résztvevői a városmajori szabadtéri színpadtól alakzatban vonultak a parkban található első világháborús emlékműhöz. A tüntetés befejezéseként megkoszorúzták a kitörésben elhunyt hősöknek erre az alkalomra felállított ideiglenes emlékművét, egy keresztre helyezett rohamsisakot. A rendezvény a magyar, illetve a német himnusszal ért véget, utóbbit szöveg nélkül játszották.
A méltóságteljes megemlékezés ellen - az MTI szerint ugyancsak mintegy ötszáz -, a Mérce nevű szélsőbaloldali weboldal élő közvetítésének elején elmondottak szerint antifasiszta, kommunista, anarchista és cigány tüntető tiltakozott. Ők dobolással, dudálással, sípolással a többi között a "nácik haza" és a "hazaárulók" rigmus skandálásával próbálták tisztes távolból zavarni a beszédeket, a demonstráció felé "Undorító a másságotok" (áthúzott SS-rúnákkal - a szerk.) feliratú molinót feszítettek ki. A hazátlanok egy részét az Antifaschistische Aktion elnevezésű nemzetközi szélsőbaloldali szervezet külföldi tagjai alkották.
Zoom
Az importantifák mellett a hitközség is fújta a sófárt (kép: MTI/Kovács Tamás)
Zoom
A megemlékezőket és a csürhét vaskordon és rendőrsorfal is elválasztotta egymástól. A megemlékezés előtt egy külföldi ellentüntetőt kísértek ki a Becsület napi rendezvény helyszínéről.
Az antifasiszta felforgatók egy csoportja ellendemonstrációjuk végén a kordonon kívüli területen, a Szilágyi Erzsébet fasornál szidalmazta azokat a járókelőket, akiket ruházatuk alapján a nemzeti megemlékezéssorozathoz kapcsolódó, úgynevezett Kitörés-emléktúra résztvevőinek véltek.
(MTI korrigálva)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready