2020. február 24., hétfő, Mátyás, Etel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:21 Két olasz tartományban is karantént rendeltek el22:01 Akadt egy kis dolga a vaskipának (16+)21:15 Tizenegy Lombardiából hazatérő középiskolás kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre20:50 Hitlert imitálni egyelőre még szabad - Heti progresszió (XVI. rész) 20:23 Több mint 8 százalékkal drágult az étkezés egyetlen év alatt19:42 Most lehet cselekedni is: egymillió aláírásra van szüksége a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésnek18:29 Exit poll: vörös győzelem és AfD-kudarc Hamburgban18:02 "Senki nem köteles megdolgozni a pénzért" - cigányokat hergelt a hitközség Budapesten17:23 Hszi Csin-ping: a koronavírus a legsúlyosabb egészségügyi vészhelyzet16:34 Közepesen erős földrengés volt az iráni-török határnál - halálos áldozatok is vannak15:58 Sturgeon: pusztító lehet Skóciában a brit kormány által felvázolt bevándorolási szabályozás15:31 Újabb halott a Diamond Princess óceánjárón14:56 Elrendelték a Magyarországon elfogott pakisztáni gyilkos letartóztatását14:24 Megszakítják a velencei karnevált a koronavírus olaszországi terjedése miatt13:52 A kínai olajfeldolgozók termelése is visszaesett
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Tényleg a zsidók akarják megmondani, tanulhatnak-e a gyerekeink Nyirőt és Wass Albertet

Reklám

A Spirit FM vendége volt Heisler András, aki elmondta: a Mazsihisz nem nyilvánosan tiltakozott az új NAT-tal kapcsolatban. Ennek egyrészt oka az, hogy nyolc éve felállt egy sok zsidó szervezetet tömörítő grémium, amely folyamatosan konzultált a kormánnyal, és az volt a megalakuláskor a feladata, hogy véleményezzék a zsidóság szempontjából az akkori alaptantervet és a tankönyveket.
 
Zoom
Zsidó cenzorok döntenek a magyar tananyagról
„Ez a szabadcsapatunk ebben a nyolc évben számos sikert ért el, és a kormány partner volt ebben, és a nyolc év alatt rengeteg olyan dolgot sikerült kijavítani, olyan hangsúlyokat beletenni a tankönyvekbe, amelyek a zsidóságot általában érinti. Ez egy pozitív együttműködés volt a kormánnyal” – hangsúlyozta a műsorban. Mint mondta, a mostani NAT hírére is azonnal felvette ez a társaság a kapcsolatot a minisztériummal, és „most is aktív párbeszédben vannak, merthogy óriási hiba történt, jelesül, hogy nem egyeztettek a zsidó szervezetekkel sem.”
Nyirő Józseffel és Wass Alberttel kapcsolatban többek között megjegyezte Heisler, hogy annyi „remek kortárs erdélyi szerző van most is, és volt 100-150 évvel ezelőtt, hogy bőven lenne miből meríteni.” Emlékeztett arra, hogy a jelenlegi magyar kormány jó kapcsolatot ápol a zsidó szervezetekkel, és Izraellel is, de a pozitívumokat szerinte mindig lerontják az emlékezetpolitikai kérdések, amelyek szerinte nincsenek a helyén kezelve.
Az új NAT-kapcsán hozzátette, azért nem kezdett a Mazsihisz tiltakozásba, mert úgy látják, „a NAT és a NAT-tal felmerülő kérdések nem zsidó problémák.” Ugyan van egy szegmens, amely a zsidóság érzékenységét érinti – folytatja Heisler, de ez alapvetően inkább társadalmi probléma, ezért a társadalomnak kellene megoldania. „Abban bízunk, hogy a társadalom szereplői, akik megszólaltak ebben a témában és a kormány valamilyen módon képes lesz megegyezni. Mi ebben vagyunk érdekeltek” – tette hozzá.
„Nem az a lényege a NAT-nak, hogy most kivegyék Nyirő Józsefet és Wass Albertet - igen, nagyon örülnénk, ha kivennék, mi ezt kérjük is, de a NAT-nak ma nem ez az alapproblémája. Bízom benne, hogy mindenkiben lesz annyi józanság, hogy sikerül megállapodni egy olyan NAT-ban, ami valóban szolgálja a jövő nemzedékét” – fogalmazott Heisler.
(atv nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready