Állítólag elvegyülnek
A Magyar Gárdába való azonnali beépülést, bomlasztást, lehallgatást és előzetes letartóztatásokat szorgalmaz egy, a HavariaPress hírügynökség által feltárt nemzetbiztonsági tanulmány. A Kuruc.info tudomása szerint mindez nem érinti váratlanul Vona Gáborékat, ezért még a legelején biztos embereikkel töltötték fel a fontos pozíciókat.

A hat oldalas dokumentum a Magyarországon élők biztonsági helyzetét elemzi, a szervezet tevékenységének tükrében. A javaslat szerint a szolgálatoknak mintegy 10 főt kéne beépíteniük a Magyar Gárdába, bár a szerző reális veszélynek tartja, hogy a jobboldali érzelmű munkatársak kiszivárogtathatják az operatív lépéseket a gárda vezetőinek, ami "a beépülőknek rossz esetben életveszélyes is lehet". Mivel tehát nem bízik a hazai titkosszolgákban, egy trükkel inkább idegeneket bízna meg: "a Gárda egy feltételezett külföldi szponzora alapján a feladatok egy részét ki lehetne adni „alvállalkozásba, albérletbe” egy külföldi szolgálatnak, mely ha EU-s országé, akkor szalonképesebb, mintha nem!"

Az anyagot Várhalmi Miklós, az MSZP Biztonságpolitikai tagozat Nemzetbiztonsági Munkacsoport korábbi elnöke tavaly augusztus elején írta, azóta az interneten is olvasható. A HavariaPress hírügynökség megkérdezte a Miniszterelnöki Hivatalt, hogy az illető a tanulmányt melyik állami szerv megrendelésére készítette, de a kérdésre csak későbbre ígértek választ.

A Kuruc.info szerint érdekes lenne megtudni azt is, hogy a spanyol viaszt feltaláló szerző mennyit kapott tanulmányáért, ugyanakkor mégis valószínűbbnek tartjuk, hogy ez csak egy kéretlen cikk, mely indulatból íródott. A színvonaltalan dokumentum elfogultságát jelzi, hogy a számtalan helyesírási hiba mellett 6 "?!" írásjel van benne. Érthető persze Várhalmi elvtárs indulatossága, amikor ilyen megállapításokat kell tennie: "Ma már az állományokban csak 20-30% a rendszerváltás előttiek aránya". Persze nem a "rendszerváltozás", hanem természetes pusztulásuk miatt (ld. pufajkás-dossziénkat).

A szerző egy sértett körömletépő szakértő lehet, hiszen egy helyen az inkább Budaházytól ismert "nagyokos politikusaink" kifejezést használja, máshol pedig ezt írja: "a szakmát alig hallgatták meg, de legalábbis nem vették figyelembe véleményüket". "Soha ne felejtsük el, hogy a szolgálatok emberei alkalmanként az életüket is kockáztatják értünk, a feladataik teljesítéséért, szemben egy felettük döntő irodai politikussal!" - írja az ügynökhálózat költségvetési megnyirbálása kapcsán. A zsaroló törpepárt e területen is diktál: "az SZDSZ aktívan közreműködik a nemzetbiztonsági terület átpolitizálásában, leértékelésben". Egy érdekes meglátás a fentiek után: "a baloldali kormányciklusokban eltaszították maguktól a szolgálatokat, ami nem okos dolog, a világon sehol, mert ezeket a szolgálatokat a Kormányok és az ország érdekében, elkötelezetten kell működtetni!" Persze mi, kurucok ezt másként látjuk, de egyben egyetértünk: az "alattomosabbnál alattomosabb (...) biztonsági kockázatok" közé sorolta ezt is: "a XXI. századi többpárti diktatúrák Magyarországon".

Emmanuel Goldstein - Kuruc.info