Az egykori debreceni elnök az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:
A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból. Nehéz szívvel hoztam meg a döntést, mert az ember nem könnyen hagy maga mögött 13 évet, amit ennek a pártnak az építésével és szervezésével töltött. De már a legkisebb esélyét sem látom, hogy valaha is visszatérhetünk arra az útra, amelyet a párt alapító okirata számunkra világosan kijelölt.
Én viszont a jövőben is szeretnék a barátaim, ismerőseim és határon túli nemzettestvéreim szemébe nézni, és kijelentem, hogy a Jobbik jelenlegi irányvonalával azonosulni nem tudok. A legutóbbi kongresszus óta tapasztalt folyamatok - bolsevik típusú leszámolások, a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása - mind abba az irányba mutatnak, hogy számomra a jelenlegi elnökséggel való együttműködés nem lehetséges. Én valaha egy bajtársi szövetségnek léptem a kötelékébe, de mára ez a kötelék megszűnt létezni, én pedig nem kívánok tovább olyan célokért dolgozni, amelyek a meggyőződésemmel ellentétesek.
Rajtam kívül öt debreceni tagtársam (akik korábban önkormányzati képviselőjelöltek voltak) jelezte felém, hogy hasonlóan látják a pártban kialakult helyzetet, és ők is kilépnek a Jobbikból a mai napon. A médiának további nyilatkozatot nem kívánok, nem kívánunk tenni.
Bogdán Szabolcs
a Jobbik volt Hajdú-Bihar megyei sajtófőnöke
a Hajdú-Bihari 2-es vk.volt választókerületi szervezője
egykori debreceni elnök