2020. szeptember 18., péntek, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:10 Kreml: azonnal jelentenék Putyinnak, ha vegyi fegyvert vetnének be Oroszországban15:49 Idén ősszel is vakcinázza a rókákat a Nébih15:32 Ma is "hasznossá" tette magát az EB: cselekvési tervet mutattak be a "rendszerszintű rasszizmus" ellen15:12 Hosszú hónapokig nem lesz még oltás, a kapkodás tragédiához vezethetne - Váratlanul részletes jelentéseket hozott nyilvánosságra két vakcinagyártó14:55 Szlovénia szombattól szigorít14:36 Továbbra is gyorsan terjed a járvány Ukrajnában14:19 Orbánt nem hatotta meg, hogy nincs elég szakember a lélegeztőgépekhez14:08 KSH: augusztusban újra több mint 4,5 millióan dolgoztak13:52 FBI-igazgató: Bident bántják a mindig beavatkozó az oroszok13:37 Maduro: Washington miatt kér lehetetlent az EU13:20 Élelmezési Világszervezet: 30 millióan halnak éhen, ha Mészáros Lőrincék nem segítenek12:57 Szerbiában karantén helyett elég a kérdőív a "veszélyesek" számára12:32 Már hat szegedi kézisről derült ki, hogy fertőzött12:23 A lengyel kormánykoalíció "gyakorlatilag már nem létezik" - kisebbségi kabinet jöhet12:02 Kína Tajvannál hadgyakorlatot tart, miközben nagy bánatukra egy amerikai államtitkár keresi fel a szigetországot
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Fideszes államtitkár: c*gánybűnözés nincs, az áldozatokra emlékezés elítélendő

Reklám

Az EUObserver oldalán Romaellenes gyűlölet Budapest utcáin címmel megjelent véleménycikk opportunista, elfogult és "túlságosan is ismerős" - jelentette ki Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az EUObserver című brüsszeli hírportálon pénteken megjelent írásában.
Zoom
Fejezetek a "nemzeti kormány" életéből: zsidó szóvivő magyarázza, hogyan nyomják el a magyarokat a cigánybűnözők és a saját fajtársai érdekében
Leszögezte: szerdán az EUObserver oldalán az említett címmel megjelent véleménycikkben Jacqueline Bhabha és Margareta Matache egy nemrégiben "szélsőjobboldali radikálisok által vezetett tiltakozást" használt fel arra, hogy Magyarországot olyan helynek írja le, ahol "a neofasiszta aktivisták gyűlölettel teli erőszakja a magyar politikai vezetők bűnrészességére épül", olyan vezetőkére, mint Orbán Viktor miniszterelnök, aki a "rasszista gyűlöletbeszéd arzenáljával" büszkélkedhet.
Kovács Zoltán kijelentette: a szerzőpáros cikke opportunista, elfogult és "túlságosan is ismerős".
"Most, hogy úgy tűnik, sikerült felülkerekedni a koronavírus-járvány legrosszabb stádiumán, és a liberális kritikusok kórusának szüneteltetnie kell kampányát a miniszterelnök állítólagos diktatórikus hatalommegragadása ellen, természetesen kellett valami más, ami miatt támadni lehet őt. És erre egy elítélendő, szélsőjobboldali radikális csoport tiltakozása tökéletes alkalmat kínál" - fogalmazott.
Nyilvánvalónak nevezte, hogy szándékuk ezzel az, hogy meggyőzzék az olvasókat az Orbán-kormány felelősségéről a radikális jobboldalért és annak "romaellenes retorikáért".
Kiemelte, a "szakértők" írásainak gyakran a legérdekesebb részei éppen azok a részek, amelyeket észrevehetően kihagynak munkáikból. Olyan tények, amelyek aláássák vagy ellentétesek politikai indíttatású érveikkel.
A cikk igaztalanul állította, hogy "egyetlen nemzeti vagy EU-vezető sem ítélte el nyilvánosan az "erőszakos gyűlöletbeszéd agresszív és nyílt terjesztését" Magyarország fővárosában", ugyanis Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elítélte a tiltakozást. A miniszter kijelentette: "nincsen olyan, hogy cigánybűnözés, mivel a bűnözésnek nincs etnikuma" - emlékeztetett.
Még magát a kifejezést se merte leírni:
Zoom
Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a szerzőpáros fontos részleteket hagyott figyelmen kívül az Orbán-kormány 2010 óta folytatott "romapolitikájában". Kifejtette, hogy a 2008-ban és 2009-ben történt tragédiák után, amikor "szélsőségesek egy csoportja gyűlölettől fűtve megölt ártatlan roma állampolgárokat", az Orbán-kormány volt az, amely a miniszterelnök javaslatára döntött egy megsegítő csomag létrehozásáról az áldozatok számára.
2013-ban a bíróság háromszoros életfogytiglan és 13 év büntetést szabott ki, feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül a negyedrendű vádlottra - írta Kovács Zoltán. Beszámolt arról is, hogy nem sokkal a 2010-es megválasztását követően az Orbán-kormány betiltotta a "roma közösségeket megfélemlítő félkatonai szervezeteket", köztük "a szélsőjobboldali és radikális Jobbik párt hírhedt Magyar Gárda mozgalmát".
Ugyanannak a Jobbiknak, amelyet most a "magyar" (idézőjel természetesen tőlünk - a szerk.) liberális ellenzék tárt karokkal fogad és lép könnyedén túl rasszista múltján a nemzetközi sajtóval karöltve - tette hozzá.
Tájékoztatása szerint Magyarország új alaptörvényében a kormány bevezette a "gyűlöletbeszéd" legátfogóbb szabályozását, betiltva a közösségekre és az egyénekre irányuló gyűlöletbeszédet is. Ugyanebben az időszakban a Fidesz által vezetett parlament sarkalatos törvényeket fogadott el, amelyek megemelték a "gyűlöletbeszéd" és a "gyűlöletkeltés" büntetési tételeit - írta. (Kivéve persze, ha az magyarok ellen irányul - a szerk.)
A korai lemorzsolódás elleni küzdelem érdekében a magyar kormány bevezette a kötelező óvodai látogatást, aminek hatására a "roma" gyermekek beiratkozási aránya 79 százalékra emelkedett. A rászoruló gyerekeknek rendszeres ingyenes étkezést és tankönyveket is kapnak. A "roma történelemről és kultúráról" szóló órákat a nemzeti tanterv részévé tették - dicsekedett.
Járóka Lívia, az Európai Parlament alelnöke az első "roma" nő, akit valaha ebbe a tisztségbe választottak a Fidesz-KDNP jelöltjeként - emelte ki.
"Persze az olvasók sajnos ilyen, nem elhanyagolható részleteket soha nem fognak hallani olyan tudósítóktól, mint Bhabha és Matache, mert nem illenek a saját Orbán-ellenes kommunikációjukba" - sajnálkozott a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.
(MTI nyomán)
Frissítés: "hiába tagadja a Fidesz a cigánybűnözést, attól még az létezik"
Hiába tagadja a cigánybűnözés létét a Fidesz államtitkára, attól még az nem szűnik meg, mert az elmúlt tíz évben sem védték meg a tisztességes magyar embereket. A Mi Hazánk szerint erről beszélni egyáltalán nem rasszizmus, hanem a megoldás felé vezető út, a liberálisoknak való megfelelési kényszer ellenben szégyenteljes és téves.
Kovács Zoltánnak bocsánatot kell kérnie azért, mert elítélendő, szélsőjobboldali csoportnak nevezte azokat, akik a Deák téren a közösségük tagjaira emlékeztek, őket gyászolták.
A Deák téri gyilkosság és a gyöngyöspatai kártérítés ügye után még azzal hencegni a kormány részéről, hogy betiltották a Magyar Gárdát, arról tanúskodik, hogy a fogalmuk sincs a valóságról: cigánybűnözés igenis létezik, a gárdistákat nem vegzálni kellene még 2020-ban is, hanem állami keretek között megteremteni a lehetőségét egy ilyen szervezet működésének, Gyöngyöspatán pedig valójában a magyarokat érte hátrány, így a kártérítés is nekik járna.
A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely az oktatásban szegregálna is, az integráció mindenáron való erőltetése megbukott, az erre költött pénzeket kidobtuk az ablakon, így ennek finanszírozását le kell állítani - szögezi le közleményében Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready