Június 30-ától vezérigazgató nélkül működik tovább az Index.hu Zrt., a mindössze egy hete kinevezett Ződi Zsolt távozik a posztról és a cégből is, derül ki abból a közleményből, amit Bodolai László igazgatótanácsi elnök juttatott el a Kreatívhoz.
Ebben úgy fogalmazott,
vezérigazgató nélkül, de továbbra is zavartalanul működik az Index. Sajnálom, hogy Zsolt barátom felmondott, de azt azért köszönöm neki, hogy még az elején jelezte, hogy nem tudja ellátni a tisztséggel járó kötelezettségeket. Az Index.hu Zrt. pénzügyi helyzetét illetően azt tudom mondani, hogy igyekszünk minél hamarabb tartós megoldást találni a fennálló cash-flow problémára, ugyanakkor szeretném megjegyezni azt is, hogy ez nincs hatással az Index napi szintű működésére, a lap független tartalomgyártására.
Ződi Zsolt a közleményben jelezte, továbbra is hű olvasója marad az Indexnek.
Döntésem oka egyszerű: miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számomra. Sajnálom, ha esetleg Bodolai László barátomat ezzel most nehéz helyzetbe hoztam.
Ződi múlt kedden azután érkezett a céghez, hogy a korábbi vezérigazgató, Pusztay András lemondott nem sokkal azután, hogy a szerkesztőség átszervezési tervét az ország legnagyobb lapjának beszántási kísérleteként értékelte nemcsak ő, hanem a szerkesztőség is.
Ződi Zsolt a hvg.hu-nak ezután adott interjúban a múlt héten azt mondta, kinevezése előtt nem látta az Index és a hirdetéseket értékesítő Indamedia Csoport közötti szerződést, amely pedig meghatározó a lap működése szempontjából. Az utóbbi cég ugyanis erősen kapcsolódik kormánykörökhöz, egyik tulajdonosáról, Vaszily Miklósról, a TV2 elnökéről hétfőn derült ki, hogy Mészáros Lőrinc pénzéből, a Pesti Srácok tartalomszolgáltatásával indít kábeltelevíziót.
A vezérigazgató lemondásáról az Index híre szerint a szerkesztőség akkor értesült, amikor Bodolai, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke közleményt küldött erről több szerkesztőségnek - írja a 24.