2020. szeptember 28., hétfő, Vencel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:23 Szerbia enyhített a korlátozásokon15:08 Maradhat Londonban az Uber14:47 Feldarabolják a csődbe jutott Remington fegyvergyárat14:26 Müller: emelkedik a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma13:55 Merkel "titokban" meglátogatta Navalnijt a kórházban13:35 Puzsér szerint a nemzeti radikalizmus blöff és hóbort - a Mi Hazánk fővárosi alelnöke szállt vitába vele13:00 Kórkép a BLM Amerikájából12:13 Alagút- és a hídmosások miatt útlezárások lesznek éjszakánként Budapesten12:02 Peking egy dél-kínai muszlim nemzetiséggel szemben is korlátozásokat alkalmaz11:46 Polgármester-választás lesz vasárnap Cserdiben11:17 Olvasó: a Bibliai Sámson történetének feldolgozása11:03 Lengyelországban díjazták az Örök tél című filmet10:42 Egy kerületi bíró nyújtott segédkezet a TikToknak10:36 Vasvillával támadt kormánytisztviselőkre egy férfi Csongrád-Csanád megyében10:14 Felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit megrontás miatt Somogyban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Megszűnik két iskola Szekszárdon

Reklám

Pénzügyi okból megszűnik egy alapítványi általános és egy szeretetszolgálati szakképző iskola Szekszárdon augusztus 31-én - közölték az intézményvezetők csütörtökön az MTI-vel.
A Comenius Általános Iskola fenntartója, a szekszárdi Keresztény Nevelésért Alapítvány nem tudta összegyűjteni adományként a működtetéshez szükséges összeget - mondta Morvai Szilveszter igazgató. Közlése szerint az intézmény 60 millió forintos éves költségvetéséből mintegy tízmillió forintot kellett a fenntartónak kiegészítésként fizetnie.
Az 1992-től működő iskolában idén 90, többségében sajátos nevelési igényű diák tanult kis létszámú osztályokban. A gyerekek a lakhelyük szerinti általános iskolákban folytathatják tanulmányaikat, két osztályt a bonyhádi evangélikus általános iskola vesz át.
A Baptista Szeretetszolgálat Esély Szakképző Iskoláját 1998-ban alapítványi iskolaként hozták létre, 2012-től működik a szeretetszolgálat fenntartásában.
Amióta a tankötelezettség korhatára 16 év, sokan elhagyják az iskolát, mielőtt szakképesítést szereznének, így a korábbi, csaknem kétszázról hetven alá csökkent a tanulók száma, ezzel párhuzamosan a főállású pedagógusoké is kevesebb lett - mondta Zaják Rita igazgató. Hozzátette: az alacsony létszám miatt a fenntartó nem tudta tovább finanszírozni az intézményt.
Az iskola a több figyelmet kívánó gyerekeket oktatta hegesztő, kőműves, asztalos, festő-mázoló szakmára - mondta az igazgató.
Tájékoztatása szerint a Szekszárdi Szakképzési Centrum ígéretet tett arra, hogy nemcsak a tanköteles korú, hanem az annál idősebb diákokat is átveszi.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready