„Isten szereti a meleg embereket, és az Egyháznak is szeretnie kell őket” – adta ki a parancsot egy szélsőséges várospolitikus (Karácsony - a szerk.) világhálós közösségi portálján. Az extrém megnyilatkozásra Szász Péter, a Depositum nevű katolikus hitvédelmi oldal főszerkesztője válaszolt. (Az ő videóját viszont törölte a kereszténygyűlölő zsidó oldal - a szerk.)
Zoom
Fotó: Kozma Zsuzsi/888
Szász Péternek tett föl kérdéseket a Gondola.
– Főszerkesztő úr, mi lehet a mögöttes célja annak, hogy egy populista kampány után megválasztott extrém politikus a szodómia mellett fejt ki propagandát, többek között sokszínűre festett lepedőt is kitűzet egy középület homlokzatára, a törvényben előírt zászlók mellé?
Karácsony Gergely gyalázatosan azt merte mondani, hogy a szodómia szimbólumává süllyesztett szivárványos rongy – mert nem nevezhetném lobogónak, zászlónak sem – az egybevág a katolikus egyház tanításával, mert szerinte mindenki Isten teremtménye, és Isten mindenkit szeret, így a homoszexuális embereket is. (...)
Isten mindenkit szeretetből hozott létre, de senkit sem üdvözít akarata ellenére. Aki szembeszáll vele, végső soron maga okozza kárhozatát. (...) Mind az Ó-, mind az Újszövetség rögzíti, hogy akik ezt a bűnt elkövetik, égbekiáltó bűnt követnek el (...) A szodómia minden fajtája (ahogy a klasszikus jogrend nevezi: a természetellenes fajtalankodás), és annak minden ága az ABC-től egészen az XYZ-ig ide tartozik - hangzik el Szász Péter Fb által törölt videójában.
– Célja nem is annyira mögöttes. A genderizmus Isten- és emberellenes ideológiájára „érzékenyíteni” a közvéleményt, és politikai pozíciójában tett támogató lépéseivel mintegy „legitimálni” azt. Tudják nagyon jól a Frankfurti Iskola teoretikusai nyomán, hogy az általuk képviselt ideológia győzelméhez a nemiség és a család szétverésén keresztül vezet az út, mivel a normális családi szocializáció immunissá teszi az emberek többségét a természetellenes törekvéseikkel szemben.
– Szent Pál a Rómabeliekhez írta: „…a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek végső jutalmát elvevén önmagukban”. A Népek Apostola egyértelműen fertelmességnek, tévelygésnek minősítette a szodómiát, sőt keményen úgy fogalmazott, hogy „akik ilyeneket cselekszenek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az aképpen cselekvőkkel egyet is értenek”. Egy populista miért hazudhatta mégis azt, hogy „A szivárványos zászló nem üzen mást, mint ami a Katolikus Egyház hivatalos álláspontja is”?
– Ahogy a rövid videómban is fogalmaztam, nem fejtette ki az igazság minden részletét. Az, hogy – a katolikus tanítás szerint – az Isten minden embert szeretetből hív létbe, és szeretetből létben tart és szeretetből céljára irányít, nem jelenti azt, hogy ezen emberek bűneit helyesli, vagy azokkal szemben közömbös. A szeretet a másik javát, és nem a romlását óhajtja. Miért tett így? Hogy álságos módon a katolikusokat, a hivatalos egyházi vezetőit, és általában a keresztényeket is kereszténytelenséggel vádolva úgymond kihúzza a talajt alóluk.
– A valódi – tehát nem külföldről pénzelt – civil szervezetek, köztük a Balassi Kard Művészeti Alapítvány mit tehetnek azért, hogy a magyar fiatalokat megvédjék a kereszténységet kiforgató populista propaganda-támadásoktól?
– Éljenek a civil kurázsival! Álljanak ki az általuk képviselt értékek mellett. A határozott kiállásuk, példájuk vonzani fogja a néha ugyan tévútra tévedő, de szívében mindig eszményt kereső ifjúságot!
"A homoszexualitás bűn és abnormalitás, az LMBTQ-lobbi a normális társadalom megsemmisítésére tör"
Ez a videó még elérhető (frissítés/pontosítás: 15 perccel azután, hogy a 2-3 napos videó megjelent nálunk, már törölték is...), melyben Szász Péter bejelenti, hogy a törlésen kívül harminc napos tiltást is kapott "a Facebook marxista diktatúrájától":
Szász Péter pénteken a Magyar Szigeten tart előadást.