2020. november 25., szerda, Katalin, Alán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:01 Étvágygerjesztő állapotok a Csongrádi Kenyérgyárban10:33 Történelemhamisító, magyarellenes filmet pénzelt az OTP délvidéki leányvállalata10:02 Az ausztráliai Victoria állam betiltja a nemi eltévelyedettek gyógyítására irányuló kezeléseket09:44 106 beteg halt meg, 3806-tal nőtt a fertőzöttek száma09:21 Polt megmagyarázta: nem is korrupció az, amit mi annak látunk08:52 Huszonnyolc határsértőt találtak egy kamionban Csanádpalotánál08:23 Egymilliárd dolláros csalás Kaliforniában07:57 Biden nem késlekedik: állampolgárságot ad az illegálisoknak, és újabbakat hív az országba07:44 Megjelent az Omega új lemeze, a Testamentum07:32 Tajvan saját tengeralattjárókat épít06:54 Kínában épít Scania teherautógyárat a Volkswagen konszern22:32 Szombaton kinyitnak az üzletek, december 15-én vége a karanténnak Franciaországban22:18 Terrorizmus gyanújával indítottak nyomozást Svájcban egy késelés miatt21:53 A Miskolci Törvényszék szerint Alaptörvény-ellenes, hogy Lorettáék nem cserélgethetik a nemüket és a nevüket21:16 Biden azt hiszi, az egész világot kell vezetnie
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Költségvetése 20-szorosával tartozik a fővárosi cigány önkormányzat - el kellene engedni 177 milliócskát

Zárolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (FRNÖ) bankszámláját, miután a szervezet akkora tartozást halmozott fel, ami éves költségvetési támogatása hússzorosának felel meg – tudta meg a 24.hu.
Zoom
Csóka János Pál, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke (fotó: Kovács Attila /MTI)
A kisebbségi önkormányzat adóssága 177 millió forintra rúg, miközben az éves támogatása 9 millió forint. A tartozás nagy része – csaknem 154 millió forint – a Magyar Államkincstár felé áll fenn. A Fővárosi Önkormányzatnak pedig több mint 23 millió forinttal tartozik a szervezet.
Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes tájékoztatása alapján a teljes adósság az FRNÖ által korábban fenntartott Európai Üzleti Polytechnikum Szakképző Iskola (más néven Európai Roma Szakgimnázium) működésével összefüggésben keletkezett. Az intézmény a tanárainak sem fizetett rendesen. (Ebből is látszik, mennyire autonómia-képes fajta ez - a szerk.)
Az iskola bezárása után a meg nem fizetett bérleti díjak, valamint az állami normatívákkal való nem megfelelő elszámolás miatt létrejött tartozásért a FRNÖ-nek mint a megszüntetett iskola fenntartójának kell helyt állnia – közölte Kerpel-Fronius. A momentumos politikus kiemelte, hogy a szervezet a Fővárosi Önkormányzattól elkülönülő, önálló jogi személy, amely maga felel gazdálkodásának biztonságáért és szabályszerűségéért. Ugyanakkor hozzátette, a városházán a jelenleg zajló belső vizsgálat eredménye alapján döntenek arról, hogy tegyenek-e feljelentést.
Közben a NAV költségvetési csalás miatt folytat nyomozást a szervezetnél immár csaknem öt éve az ügyben. Ennek friss fejleménye, hogy zárolták az FRNÖ bankszámláját, így a szervezet fizetésképtelenné vált, és már a rezsiköltségeit sem tudja fizetni. Bár az adóhivatal – arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő ügyről van szó – semmilyen tájékoztatást nem ad a nyomozás állásáról, Csóka János, az FRNÖ elnöke és Purebl Balázs, az iskola egykori igazgatója egyaránt azt állította, máig nem hallgatta ki a NAV.
Csóka a lapnak elismerte, csődhelyzetben van a cigány önkormányzat, és egyértelmű, hogy a csaknem 177 millió forintos adósságot nem fogják tudni kifizetni. Mint mondta, tárgyalnak a tartozás elengedéséről... (Próbálják ezt meg a magyarok is hasonló helyzetben, biztosan nekik is menni fog... - a szerk.)
A szervezet elnöke 2015 óta nyolc hónap megszakítással vezeti a budapesti cigány önkormányzatot. Ezért némileg meglepő, hogy arra a kérdésre, milyen programok maradhatnak el szervezésükben, azt mondta:
Így fejből nem tudom. Mindig meghatározta az önkormányzat, hogy milyen programot csinál.
A cigány bűnszervezetnek egyébként honlapja sincs, így az interneten sem lehet utánanézni annak, pontosan milyen tevékenységet végeznek.
Frissítés: a Mi Hazánk leállítaná a cigány "integrációs" programok finanszírozását
A Mi Hazánk Mozgalom ismét felhívja a döntéshozók figyelmét, hogy haladéktalanul állítsák le a cigány integrációs programok finanszírozását, és a fehérgalléros, cigány bűnözők által vezetett szervezetek - mint például a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vagy az Országos Roma Önkormányzat - támogatását. A Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzatról ma derült ki, hogy éves költségvetési támogatásának hússzorosát, 177 millió forint tartozást halmozott fel, így a Nemzeti Adó- és Vámhivatal zárolta a bankszámláját. Ez is bizonyítja azt az általunk korábban már hangoztatott tényt, hogy ezek a szervezetek a fehérgalléros bűnözés melegágyai, amelyeknek komoly felelőssége van abban, hogy a magyar-cigány együttélés továbbra is feszültségekkel terhelt.
A különböző kormányok az elmúlt 30 évben ezermilliárdokat költöttek a cigányok felzárkóztatására, ám ezeket az összegeket üzletszerűen lopják el évtizedek óta, de mind a balliberális kormányok, mind a Fidesz szemet huny a cigányvezetők bűncselekményei fölött, a beígért romaszavazatokért cserébe.
A Mi Hazánk Mozgalom a cigányintegrációra feleslegesen elköltött milliárdokat a közbiztonság megerősítésére, a csendőrség felállítására és az oktatásban a szegregáció megteremtésére fordítaná - írja közleményében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready