2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Költségvetése 20-szorosával tartozik a fővárosi cigány önkormányzat - el kellene engedni 177 milliócskát

Reklám

Zárolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (FRNÖ) bankszámláját, miután a szervezet akkora tartozást halmozott fel, ami éves költségvetési támogatása hússzorosának felel meg – tudta meg a 24.hu.
Zoom
Csóka János Pál, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke (fotó: Kovács Attila /MTI)
A kisebbségi önkormányzat adóssága 177 millió forintra rúg, miközben az éves támogatása 9 millió forint. A tartozás nagy része – csaknem 154 millió forint – a Magyar Államkincstár felé áll fenn. A Fővárosi Önkormányzatnak pedig több mint 23 millió forinttal tartozik a szervezet.
Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes tájékoztatása alapján a teljes adósság az FRNÖ által korábban fenntartott Európai Üzleti Polytechnikum Szakképző Iskola (más néven Európai Roma Szakgimnázium) működésével összefüggésben keletkezett. Az intézmény a tanárainak sem fizetett rendesen. (Ebből is látszik, mennyire autonómia-képes fajta ez - a szerk.)
Az iskola bezárása után a meg nem fizetett bérleti díjak, valamint az állami normatívákkal való nem megfelelő elszámolás miatt létrejött tartozásért a FRNÖ-nek mint a megszüntetett iskola fenntartójának kell helyt állnia – közölte Kerpel-Fronius. A momentumos politikus kiemelte, hogy a szervezet a Fővárosi Önkormányzattól elkülönülő, önálló jogi személy, amely maga felel gazdálkodásának biztonságáért és szabályszerűségéért. Ugyanakkor hozzátette, a városházán a jelenleg zajló belső vizsgálat eredménye alapján döntenek arról, hogy tegyenek-e feljelentést.
Közben a NAV költségvetési csalás miatt folytat nyomozást a szervezetnél immár csaknem öt éve az ügyben. Ennek friss fejleménye, hogy zárolták az FRNÖ bankszámláját, így a szervezet fizetésképtelenné vált, és már a rezsiköltségeit sem tudja fizetni. Bár az adóhivatal – arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő ügyről van szó – semmilyen tájékoztatást nem ad a nyomozás állásáról, Csóka János, az FRNÖ elnöke és Purebl Balázs, az iskola egykori igazgatója egyaránt azt állította, máig nem hallgatta ki a NAV.
Csóka a lapnak elismerte, csődhelyzetben van a cigány önkormányzat, és egyértelmű, hogy a csaknem 177 millió forintos adósságot nem fogják tudni kifizetni. Mint mondta, tárgyalnak a tartozás elengedéséről... (Próbálják ezt meg a magyarok is hasonló helyzetben, biztosan nekik is menni fog... - a szerk.)
A szervezet elnöke 2015 óta nyolc hónap megszakítással vezeti a budapesti cigány önkormányzatot. Ezért némileg meglepő, hogy arra a kérdésre, milyen programok maradhatnak el szervezésükben, azt mondta:
Így fejből nem tudom. Mindig meghatározta az önkormányzat, hogy milyen programot csinál.
A cigány bűnszervezetnek egyébként honlapja sincs, így az interneten sem lehet utánanézni annak, pontosan milyen tevékenységet végeznek.
Frissítés: a Mi Hazánk leállítaná a cigány "integrációs" programok finanszírozását
A Mi Hazánk Mozgalom ismét felhívja a döntéshozók figyelmét, hogy haladéktalanul állítsák le a cigány integrációs programok finanszírozását, és a fehérgalléros, cigány bűnözők által vezetett szervezetek - mint például a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vagy az Országos Roma Önkormányzat - támogatását. A Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzatról ma derült ki, hogy éves költségvetési támogatásának hússzorosát, 177 millió forint tartozást halmozott fel, így a Nemzeti Adó- és Vámhivatal zárolta a bankszámláját. Ez is bizonyítja azt az általunk korábban már hangoztatott tényt, hogy ezek a szervezetek a fehérgalléros bűnözés melegágyai, amelyeknek komoly felelőssége van abban, hogy a magyar-cigány együttélés továbbra is feszültségekkel terhelt.
A különböző kormányok az elmúlt 30 évben ezermilliárdokat költöttek a cigányok felzárkóztatására, ám ezeket az összegeket üzletszerűen lopják el évtizedek óta, de mind a balliberális kormányok, mind a Fidesz szemet huny a cigányvezetők bűncselekményei fölött, a beígért romaszavazatokért cserébe.
A Mi Hazánk Mozgalom a cigányintegrációra feleslegesen elköltött milliárdokat a közbiztonság megerősítésére, a csendőrség felállítására és az oktatásban a szegregáció megteremtésére fordítaná - írja közleményében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready