Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:21 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról (II./1.)18:04 Nem engedik beszélni a WHO szakértőivel a kínai áldozatok hozzátartozóit17:44 "Megvédjük őket" - a Mi Hazánk vendéglátósok jelentkezését várja17:30 2021-ig kellett várni, de végre Luxemburgból is csurran-cseppen egy kis kárpótlás a "túlélőknek"17:10 Az orosz parlament ratifikálta az Új START-szerződés meghosszabbítását16:47 MÖM: elég volt a lezárásokból!16:26 Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zala megyében15:46 Ökölpacsi antimagyar szektás rabbikkal - Áder egészen a zsinagógáig ment egy kis alázkodásra15:26 Mégsem csak dögunalom a mai emléknap (is): saját rajongói zsidózzák a holokausztozó Jakabot14:55 Müller: az oltásmennyiség függvénye a nyitás14:33 Szijjártó megint elmondta Kijevben, mennyi mindennel kedveskedünk nekik - és ezúttal sem ért el semmit ezzel14:17 A csehek többsége állítólag most már beoltatná magát13:31 Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"13:04 Így néz ki egy németországi Covid-láger - februárban nyitja meg kapuit12:26 Brit elmebaj: a színes csőcseléket eltartják, a dolgozó EU-s állampolgároknak fizetnek, hogy lelépjenek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Újabb ballib segélyvisítás: Gyöngyösi Dobrevékkel könyörög "Európának", hogy álljon ellen a "hitleri-sztálini" Orbánnak

Reklám

Európa nem engedhet meg magának olyan hibákat, melyek könnyen az Európai Unió széteséséhez vezethetnek – így kezdődik az a publicisztika, amit a Zeit közölt kedden magyar (pontosabban magyarországi) ellenzéki EP-képviselőktől. Dobrev Klára, Gyöngyösi Márton, Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István a lap egy korábbi véleménycikkére reagál, amiben a szerző Alan Posener arról írt, Németországnak meg kell hátrálnia az uniós költségvetés ügyében – még akkor is, ha ez rövid távon Orbán Viktor győzelmét jelentené.
Zoom
Egy európai parlamenti fizetés csodákra képes...
A balliberális EP-képviselők szerint „az öreg kontinens többször is követett el olyan hibákat, melyek súlyos következményei miatt évtizedekig meg kellett fizetnie”. Példaként hozták fel a Népszövetség bukását és a jaltai konferenciát, ahol „demokratikus országok demokratikusan gondolkodó vezetőinek olyan erőszakos és ravasz diktátorokkal kellett tárgyalniuk, mint Hitler és Sztálin”, ismerteti a Telex.
Szerintük Posener véleménye is egy olyan nézőpontot közvetít, amit súlyos hiba lenne követni, és beszámíthatatlan károkat okozna Európának. „Orbán Viktor személyében újra egy erőszakos és ravasz önkényúrral van dolgunk, aki úgy él vissza a politikai hatalmával és az uniós forrásokkal, hogy azzal saját családját és klientúráját gazdagítsa, miközben leépíti a demokráciát, és lábbal tapossa az európai értékeket”. Európának észre kell vennie, hogy Orbán antidemokratikusan gondolkodik, és ezt büszkén vállalja, amikor „az illiberális gondolatok bajnokának állítja be magát”.
Zoom
Az egykori listázónak már tavaly májusban sem volt problémája a Gyurcsány-Dobrev-bandával
"Orbán az elmúlt tíz évben bebizonyította, hogy csak a hatalmi szóból ért, és olyan politikus, akire nem hatnak az észérvek. Nyilvánvalóan demagóg szövegeiben a Varsói Szerződéshez hasonlítja az EU-t, miközben keleti autokrata uralkodók trójai falovaként szolgál Európában, és rendszeresen keresi olyan diktátorok társaságát, mint Alekszandr Lukasenko és Gurbanguly Berdimuhamedow” – írják a képviselők. Azonban hozzáteszik, Orbán nem egyenlő Magyarország polgáraival és érdekeivel, és nem szabad „bedőlni Orbán parlamenti többségének”, hiszen „a személyre szabott választási szabályoknak köszönhetően a választásra jogosultak negyedének szavazataival éri el a kétharmados parlamenti többséget”.
Szerintük a magyarok elsöprő többsége az ország uniós tagságát támogatja, nem Orbán „EU-ellenes álláspontját”, erre igyekeztek rámutatni a vétó után is az ellenzéki pártok közös nyilatkozatával. „Magyarország polgárai azt várják az EU-tól, hogy mutasson világos irányt, és álljon ellen Orbán rombolásának.”
A publicisztikát azzal zárják, hogy „ha Európa vezetői ismét elkövetik azt a hibát, hogy engednek egy zsarnok követeléseinek, elvesztik hitelüket az európai választópolgárok szemében”.
„Nem lehet, hogy több száz millió uniós polgár érdekével ellentétben továbbra is Orbán bandáját finanszírozzák – ha mégis, akkor Európa ismét olyan hibát követ el, ami könnyen az Európai Unió végét jelentheti."
Korábban írtuk:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready