Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:37 FBI: az orosz hírszerzésnek akarták eladni Pelosi ellopott laptopját21:21 Névtelen információ alapján is indulhat vizsgálat hálapénz-ügyekben21:16 Több évtizedes mélypontra esett vissza a frankfurti repülőtér utasforgalma20:39 Megkezdődött a 70 éven felüliek oltása az Egyesült Királyságban20:17 A buli is illegális volt, és a kábítószer is az V. kerületi pincében20:00 Nem hívták meg a magyar kormányt Biden beiktatására19:42 Hősök Útja19:28 Vesztegzár alá helyeztek két svájci hotelt a vírusmutációk miatt19:02 Ilyen állapotba került egy amerikai nő az "oltakozás" után18:55 Mégsem folytatódhatnak az Északi Áramlat-2 csőfektetési munkálatai Németország felségvizein18:42 Romániában a lakosság 35 százaléka oltatná be magát18:08 Karókkal és vascsövekkel váltották a szót Ózdon17:45 Letartóztatják Molnár Ricsit17:36 Külső fenyegetés miatt lezárták a Capitoliumot17:26 Harmincnapi letartóztatásra ítélték Alekszej Navalnijt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Két hónapig nem kap fizetést Jakab a parlamenti bohóckodásért

Reklám

Kéthavi tiszteletdíját, 4 413 600 forintot vont meg Jakab Pétertől, a Jobbik frakcióvezetőjétől az Országgyűlés. A képviselők 115 igen, 51 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett hagyták jóvá Kövér László házelnök döntését.
Jakab Péter azért kapott büntetést, mert a parlament október 19-i ülésén megpróbált egy zsák krumplit átadni a miniszterelnöknek, utalva ezzel arra, hogy szerinte a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson ingyen osztogatott krumplival vehettek szavazatot a kormánypártok.
A házelnöki döntés indoklása szerint az Országgyűlés ülésének rendjét és méltóságát sértő - a média fokozott figyelmének felkeltését célzó - képviselői magatartások különösen alkalmasak arra, hogy a parlament működésébe, döntéseibe vetett közbizalmat csorbítsák. Jakab Péter cselekményét Kövér László ilyennek tekintette.
Az országgyűlési törvény szerint a Ház tekintélyét, az ülés méltóságát kirívóan sértő cselekmény esetén a házelnök a képviselő fizetését minimum a kéthavi tiszteletdíja összegével, de legfeljebb négyhavi tiszteletdíja összegével csökkenti.
Jakab Péter a házelnöki döntés hatályon kívül helyezését előbb a mentelmi bizottságtól kérte, amely nem adott helyt a képviselő kérelmének, ezt követően fordult az Országgyűléshez, amely szintén elutasította kérelmét.
Az országgyűlési törvényt tavaly decemberben kormánypárti képviselők kezdeményezésére módosították, hogy szigorúbban legyenek büntethetők a fegyelmi szabályokat megsértő parlamenti képviselők. Legsúlyosabb esetben hathavi tiszteletdíj-elvonással lehet sújtani egy képviselőt. Az új szabályok hatályba lépése óta most, Jakab Péterre szabta ki a házelnök a legmagasabb összegű bírságot.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready