Bezár!
2021. január 16., szombat, Gusztáv, Karcsa napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Olaszországban már több mint egymillió adag oltást adtak be22:24 Folytatódhatnak az Északi Áramlat-2 csőfektetési munkálatai Németország felségvizein22:11 Törvényhozókat is meghurcolna a bosszúszomjas Pelosi21:56 Több mint tíz év után újra választanak a palesztinok21:40 Korlátozza az európai szállítást a Pfizer, de arról gondoskodnak, hogy az izraeli fajtiknak jusson, amennyi kell21:32 Így tette tönkre a Twitter egy nyugdíjas tűzoltó életét21:23 Lemondott annak a kínai gyógyszercégnek az elnöke, amelytől Orbánék is oltóanyagot vennének21:12 Budapesten fogtak el hat migránst20:59 A Petrol szlovén olajipari vállalat megvásárolta a horvát Crodux töltőállomásait és raktárait20:36 Hétfőtől minden beutazónak karanténba kell vonulnia az Egyesült Királyságban20:24 Moszkva megkezdi a kilépést a Nyitott Égbolt szerződésből20:10 Új generációs ballisztikus rakétákat és drónokat próbált ki az Iráni Forradalmi Gárda19:45 Emelkedik az orosz kőolajexport vámja februártól19:27 Harmadára csökkent tavaly a Horvátországba látogató magyarok száma19:07 Különleges kétezer éves gyermeksírt tártak fel Franciaországban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Elégették a trianoni diktátumot; legyen ünnepnap a második bécsi döntés évfordulója!

Reklám

Elégettük a trianoni szerződést Apáti István képviselőtársammal, miután még mindig nem vette napirendre az Országgyűlés illetékes bizottsága sem a 9 hónapja benyújtott törvényjavaslatunkat. Elég a magyarok jogfosztásából! Minden magyar felelős minden magyarért - írja Fb-bejegyzésében a Mi Hazánk elnökhelyettese.
Frissítés: nem mondhatunk le a revízióról
A Mi Hazánk Mozgalom szerint ünnepnappá kellene nyilvánítani augusztus 30-át, a második bécsi döntés kihirdetésének, vagyis Észak-Erdély Magyarországhoz visszatérésének évfordulóját - közölte a párt elnökhelyettese kedden Budapesten.
Dúró Dóra a Románia budapesti nagykövetsége előtt, a román nemzeti ünnepen, az erdélyi románok által 1918-ban megfogalmazott gyulafehérvári nyilatkozat évfordulóján tartott sajtótájékoztatón felgyújtotta a trianoni diktátum ratifikálásról szóló 1921. évi XXXIII. törvény egy kinyomtatott példányát. Megjegyezte, a törvényt azóta sem helyezte hatályon kívül az Országgyűlés, annak ellenére sem, hogy azt kezdeményezte a Mi Hazánk Mozgalom.
Észak-Erdély visszatérésének napja a hazatérés napjaként hivatalos állami ünnep lenne, amelyen a sikeres revíziókról, így Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék egy részének visszatéréséről is meg lehetne emlékezni - mondta a független parlamenti képviselő.
Rámutatott: az erdélyi magyarságot ma is hátrányosan megkülönböztetik, üldözik a jelképhasználatot, akadályozzák a magyar nyelv használatát és a területi autonómia kialakítását. A Mi Hazánk szerint ezért szégyenletes Áder János köztársasági elnök június 4-én tett nyilatkozata, miszerint Magyarország a második világháború óta annak ellenére sem élt a szomszédéival szemben területi követelésekkel, hogy arra a történelem lehetőséget kínált volna. Ez nem erény, hanem gyávaság, hiba és bűn - fűzte hozzá.
"A békés revízió lehetőségével igenis élni kellene, és nem mondhatunk le arról az álomról, hogy egyszer minden magyar egy hazában élhessen" - mondta Dúró Dóra.
Apáti István alelnök, független parlamenti képviselő a világtörténelem egyik legigazságtalanabb döntésének nevezte a trianoni diktátumot.
A sajtótájékoztató végén lakossági bejelentésre a rendőrök igazoltatták Dúró Dórát és Apáti Istvánt, felírták az adataikat, illetve megvárták, amíg a politikusok eltakarítják a nagykövetség előtti járdáról a felgyújtott iratköteg maradványait.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready