A Hevesi Rendőrkapitányság Kisköre Rendőrőrs folytat eljárást lopás és állatkínzás bűncselekmények elkövetése miatt egy 37 éves helyi lakos ellen.
A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2020. november 6-án egy kiskörei ház előtt bántalmazott egy pávát, melynek következtében az állat elpusztult, majd a tetemet hazavitte. Miután a rendőrség tudomására jutott az eset, a gyors adatgyűjtést követően egy napon belül, 2020. december 16-án azonosították és kihallgatták a feltételezett elkövetőt, aki beismerő vallomást tett - közölte honlapján a rendőrség.
Kisköre polgármestere az alábbi levelet tette közzé Facebookon:
Tisztelt Kisköreiek!
Tisztelt Hoffer család!
Néhány napig, a helyzet tisztázódásáig tartottam magam a némasághoz a felfoghatatlan és váratlan kiskörei pávatragédia ügyében. Vallom, hogy első felindulásban tilos véleményt formálnia egy polgármesternek. Megvártam, amíg a rendőrség elvégzi a dolgát, és lehet érvényes következtetéseket levonni, át lehet értékelni, hogy mi is történt.
Miért mondom, hogy tragédia? Mert egy gyönyörű állatot elloptak, megkínoztak, egy család kárt szenvedett, a város neve országos szinten botránytémához kapcsolódott fejlesztési eredmények helyett, közmunkásaink mindegyikét méltatlanul bántották egyetlen társuk mérhetetlen ostobasága miatt.
Mert a kiskörei közmunkások egyáltalán nem olyan emberek, akik pávát lopnak és dicsekedve megfőzik heccből maguknak. Ők nem tolvajok és állatkínzók, becsülettel teszik a dolgukat, Kisköre pedig nem az a város, akin egy országnak kellett röhögnie napokon át egyetlen nagyképű, de most már bizonyítottan fogalmatlan ember tette miatt.
Akit mi a történtek után természetesen nem fogunk tovább foglalkoztatni. Nálunk ez nem fér bele!
Jól jellemzi ezt az embert, hogy ma sem szégyelli tettét, hiszen megfenyegette a tanúkat. Három gyereket hagy most szülő nélkül, és magyarázatot kell adnia lopásra és állatkínzásra egyaránt.
De időben kellett volna észnél lenni!
Tisztelt Hoffer család!
Kisköre közössége, a kiskörei polgárok és a kiskörei közmunkások nevében ezúton szeretném megkövetni a páva gazdáit. Biztosíthatom Önöket, hogy Kiskörén soha többet nem fordulhat elő ugyanez még egyszer. Mert a páva nem csak az Önök büszkesége volt, hanem az egész város és a turisták egyik büszkesége is. Ezzel az értelmetlen állatkínzással mindannyiunk közös igazságérzete csorbult.
Kívánom Önöknek - és magunknak -, hogy mielőbb új páva pompázhasson otthon, akár ötven évig is biztonságban és köztiszteletben, és ha mi ebben önkormányzatként Önöknek segíteni tudunk, készek vagyunk tenni is érte! Találkozzunk, egyeztessünk a részletekről!
Tisztelettel:
Magyar Csilla
polgármester
Elemérke
A bejegyzés alatt több hozzászóló is követeli az elkövető megnevezését, de a többség azt írja, azért nem lehet, mert neki is jogai vannak - de az még nagyobbat nyomhat a latban, hogy tartanak tőle.
A bátrabbak azonban mégsem hagyták, hogy azon dilemmázzunk, vajon Norvégiából vagy Svédországból érkezett az a bizonyos vendégmunkás - vagy esetleg Indiából:
Zoom
Zoom
Ő a többek által megnevezett, és senki által sem cáfolt Novotnik Elemérke - a szemüveg sem segített neki a civilizáció alapszintjének elérésében...
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom