Bezár!
2021. március 9., kedd, Franciska, Fanni, Györk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:51 A holland kormány március végéig meghosszabbítja a kijárási tilalmat22:36 Hároméves gyerekre támadtak a család kutyái a hajdú-bihari Újlétán22:21 Egy izraeli kórházban 80 dolgozó nem volt hajlandó beoltatni magát - fizetés nélküli szabadságra küldték őket21:56 Haláltábor, kazkamra, terror hely - áramot vezettek egy borászat kerítésébe Olaszliszkán, háborognak a cigányok, mert nehezebb lett a lopás21:31 "Amíg a magyar gyerek iskolába se járhat, addig a külföldi él, mint Marci Hevesen"20:52 Clara Zetkin szellemisége - mérlegen a nemzetközi nőnap20:48 Ausztriában és Romániában is megjelent a brazil mutáns20:32 Szegény párizsi nők még mindig nagyon el vannak nyomva20:10 Eltiltották és "továbbképző programra" küldték a feketét feketének nevező román játékvezetőt19:53 "Telefonos bűnügyi felügyelet" alatt marad a Viking Idun kapitánya19:30 Vendéglátóhelyeket zárnak be Finnországban18:52 Nyomokban lehet még némi normalitás a brit királyi családban: aggódtak Harry fiának várható bőrszíne miatt18:22 Lisztkukac sütve, sáska izraeli recept alapján, csótány - itthon is népszerűsítik már a rovarzabálást18:08 Magyar utasokat hagyott Londonban a Wizz Air17:50 Nem tetszett az afgánoknak a Blinken-levél hangvétele
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Megfogadták a Mi Hazánk javaslatát: figyelmeztetést kell elhelyezni a buzipropaganda-könyveken

Reklám

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Labrisz Egyesület a Meseország mindenkié című könyv értékesítésekor - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala kedden az MTI-vel.
Zoom
A hatóság fogyasztóvédelmi eljárásban állapította meg, hogy a kiadó tiszteségtelen gyakorlatot végez - áll a közleményben. A közérdekű bejelentésre indult vizsgálatban - folytatták - a kormányhivatal azt állapította meg, hogy a könyvet mesekönyvként értékesítik, a megnevezés és a borítón lévő grafikus ábrázolás is erre utal, az viszont nincs feltüntetve, hogy a mesék "a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg". A hatóság szerint
a fogyasztók így tudtukon kívül a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek.
Minthogy a fogyasztók nem kapnak előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik, ezzel pedig az egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg - írták.
A hatóság ezért
kötelezte az egyesületet, hogy nyújtson mindig teljes körű tájékoztatást a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban. Ezt a Meseország mindenkié című könyv esetében is alkalmazni kell.
És mit nyilatkozott Dúró Dóra tavaly októberben a Vasárnap.hu-nak az efféle buzipropaganda kapcsán?
– Hogyan lehetne meggátolni, hogy ezek a propagandaanyagok ne jussanak el a gyerekeinkhez? Esetleg gondoltak egy újabb törvényjavaslat kidolgozására?
– Több szálon is szeretnénk megfogni a problémát. Először is az oktatási intézményekben csak kifejezett engedéllyel tarthasson valaki szexuális felvilágosítással kapcsolatos órát. Emellett kezdeményezzük, hogy azokat a filmeket vagy egyéb tartalmakat, amelyekben ilyen deviáns cselekmény szerepel, a korhatár-besoroláshoz hasonlóan lássák el egy logóval. Hadd tudja a néző, hogy az adott médiatartalomban mivel találkozhat!
A könyvek esetében is azt kezdeményezzük: legyen feltüntetve jól látható helyen, hogy homoszexuális tartalom szerepel benne.
Frissítés: ha nem tudta volna, az életre készítenek fel a buzimesék
És egyáltalán mik azok a hagyományos nemi szerepek??? - teszik fel a kérdést hosszú, méltatlankodó közleményükben a leszbikák. Velük ellentétben a normális társadalom nagyon jól tudja, mik azok, éppen ez a cél, összemosni a fejekben a természetest a természetellenessel, addig, amikor már senki sem tudja megmondani, mi a normális, a jó és rossz, mert minden relatív lesz... Részletek:
A fogyasztóvédelem nem definiálta, mik azok a hagyományos nemi szerepek, amelyektől a meseantalógia eltérne. Határozatuk egy anonim, prekoncepciókon alapuló bejelentést vesz készpénznek, figyelmen kívül hagyva a pedagógiai és pszichológiai szakmai állásfoglalásokat. Az sem világos, hogy pontosan milyen kárt szenvednének az olvasók a “megfelelő” tájékoztatás hiányában. Egy olyan társadalomban, amelyben a nemi szerepek erősen változóban vannak, a “nem hagyományos nemi szerepek” megismertetése a gyerekekkel nem veszélyekkel jár, hanem felkészíti őket az életre. (...)
Arra kötelezni a kötetet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesületet, hogy a könyvön tüntesse fel a mesék “hagyományostól eltérő” voltát, a társadalmi sokszínűséget bemutató művek megbélyegzése. Magyarország Alaptörvénye tiltja a hátrányos megkülönböztetést. A „hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminta” megjelenítésének korlátozása vagy annak megkísérlése az Alaptörvényben leírt „egyéb helyzet” szerinti hátrányos megkülönböztetés tilalmába ütközik.
A fogyasztóvédelem Alaptörvény-ellenes határozatát nem fogjuk szó nélkül hagyni. A Háttér Társaság a határozatot támadó közigazgatási perben jogi képviseletet nyújt a Labrisznak. Azt várjuk, hogy a bíróság is kimondja: diszkriminatív és Alaptörvény-ellenes a marginalizált csoportokat bemutató művek megbélyegzése.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready