Bezár!
2021. március 5., péntek, Adorján, Adrián napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:03 Dobrev Klára koronavírusos, lázas, a feje is fáj - és éppen most volt országjáráson a haveroknál17:46 Svédországi afgán késelő: dühromai, többszörösen büntetett előéletű "menekült" - jöhetnek a mentális zavarok és az elmeorvos17:31 Uniós biztos: csak az Európai Unió és az Egyesült Államok képes ellátni vakcinával a világot, de nem árt a keleti rendelés17:15 Ukrajna engedélyezni készül a kettős állampolgárságot, de az számos pozícióból kizárást eredményezhet16:56 Megjelent a lezárási rendelet - annál több a kivétel, mint amivel Gulyás riogatott16:32 A katolikus templomokat nem zárják mindenhol, az evangélikus püspökök zárást javasolnak16:07 Öt és fél fegyházat kapott egy Ferihegyen fogott brazil kokainfutár15:29 Mi Hazánk: a kormány nem az út szélén hagyta a magyar egészségügyet, hanem az utat szedte fel előtte!15:19 Hongkongi választásireform-terv: "hazafias népfront" fog segíteni a Pekingnek legmegfelelőbb jelöltek kiválásztásában14:45 Oltóanyaggyártásról tárgyalt Orbán a belső piacért felelős uniós biztossal14:27 Repülőgép-eltérítést akadályoztak meg Iránban14:11 Annyira a terv szerint halad az oltási program, hogy a hétvégi tömeges vakcinálást elhalasztják13:46 Ha a Covid és a lezárás nem lenne elég, a bulinegyedet még Niedermüller is sújtja13:12 Japán modellezés: mégsem segít túl sokat a második maszk12:49 A Harcos ajánlata (x)
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Megfogadták a Mi Hazánk javaslatát: figyelmeztetést kell elhelyezni a buzipropaganda-könyveken

Reklám

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Labrisz Egyesület a Meseország mindenkié című könyv értékesítésekor - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala kedden az MTI-vel.
Zoom
A hatóság fogyasztóvédelmi eljárásban állapította meg, hogy a kiadó tiszteségtelen gyakorlatot végez - áll a közleményben. A közérdekű bejelentésre indult vizsgálatban - folytatták - a kormányhivatal azt állapította meg, hogy a könyvet mesekönyvként értékesítik, a megnevezés és a borítón lévő grafikus ábrázolás is erre utal, az viszont nincs feltüntetve, hogy a mesék "a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg". A hatóság szerint
a fogyasztók így tudtukon kívül a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek.
Minthogy a fogyasztók nem kapnak előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik, ezzel pedig az egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg - írták.
A hatóság ezért
kötelezte az egyesületet, hogy nyújtson mindig teljes körű tájékoztatást a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban. Ezt a Meseország mindenkié című könyv esetében is alkalmazni kell.
És mit nyilatkozott Dúró Dóra tavaly októberben a Vasárnap.hu-nak az efféle buzipropaganda kapcsán?
– Hogyan lehetne meggátolni, hogy ezek a propagandaanyagok ne jussanak el a gyerekeinkhez? Esetleg gondoltak egy újabb törvényjavaslat kidolgozására?
– Több szálon is szeretnénk megfogni a problémát. Először is az oktatási intézményekben csak kifejezett engedéllyel tarthasson valaki szexuális felvilágosítással kapcsolatos órát. Emellett kezdeményezzük, hogy azokat a filmeket vagy egyéb tartalmakat, amelyekben ilyen deviáns cselekmény szerepel, a korhatár-besoroláshoz hasonlóan lássák el egy logóval. Hadd tudja a néző, hogy az adott médiatartalomban mivel találkozhat!
A könyvek esetében is azt kezdeményezzük: legyen feltüntetve jól látható helyen, hogy homoszexuális tartalom szerepel benne.
Frissítés: ha nem tudta volna, az életre készítenek fel a buzimesék
És egyáltalán mik azok a hagyományos nemi szerepek??? - teszik fel a kérdést hosszú, méltatlankodó közleményükben a leszbikák. Velük ellentétben a normális társadalom nagyon jól tudja, mik azok, éppen ez a cél, összemosni a fejekben a természetest a természetellenessel, addig, amikor már senki sem tudja megmondani, mi a normális, a jó és rossz, mert minden relatív lesz... Részletek:
A fogyasztóvédelem nem definiálta, mik azok a hagyományos nemi szerepek, amelyektől a meseantalógia eltérne. Határozatuk egy anonim, prekoncepciókon alapuló bejelentést vesz készpénznek, figyelmen kívül hagyva a pedagógiai és pszichológiai szakmai állásfoglalásokat. Az sem világos, hogy pontosan milyen kárt szenvednének az olvasók a “megfelelő” tájékoztatás hiányában. Egy olyan társadalomban, amelyben a nemi szerepek erősen változóban vannak, a “nem hagyományos nemi szerepek” megismertetése a gyerekekkel nem veszélyekkel jár, hanem felkészíti őket az életre. (...)
Arra kötelezni a kötetet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesületet, hogy a könyvön tüntesse fel a mesék “hagyományostól eltérő” voltát, a társadalmi sokszínűséget bemutató művek megbélyegzése. Magyarország Alaptörvénye tiltja a hátrányos megkülönböztetést. A „hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminta” megjelenítésének korlátozása vagy annak megkísérlése az Alaptörvényben leírt „egyéb helyzet” szerinti hátrányos megkülönböztetés tilalmába ütközik.
A fogyasztóvédelem Alaptörvény-ellenes határozatát nem fogjuk szó nélkül hagyni. A Háttér Társaság a határozatot támadó közigazgatási perben jogi képviseletet nyújt a Labrisznak. Azt várjuk, hogy a bíróság is kimondja: diszkriminatív és Alaptörvény-ellenes a marginalizált csoportokat bemutató művek megbélyegzése.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready