Bezár!
2021. április 15., csütörtök, Anasztázia, Tas, Nyeste napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Az amerikai hírszerzés csúcsvezetője a Kína jelentette "példátlan" fenyegetésre figyelmeztetett22:23 Ausztria is szívesen látná Bident és Putyint22:08 Mire jó a védettségi igazolvány? - Itt a Belügyminisztérium "válasza"21:53 Biden bejelentette az afganisztáni kivonulást21:39 Pakisztán betiltja a Franciaország ellen tüntető radikális iszlamista mozgalmat21:15 VIMOSZ: a vendéglátóhelyek készülnek a teraszok nyitására20:40 Előválasztási kódexet fogadtak el a moslékpártok: nem fogják firtatni egymás "nemi identitását" (!) és szexuális orientációját20:30 Több ország felfüggesztette a Johnson & Johnson-vakcina használatára vonatkozó terveit20:22 Ön szeretne cigány bandaháborút a környékére?20:02 Emberöléssel vádolják a szökni akaró négert véletlenül meglövő amerikai rendőrt19:52 Állambiztonsági törvényszék elé állítják a jordániai király ellen összeesküvőket19:36 A börtönből telefonálgatott és csalt ki csaknem kétmillió forintot egy bűnöző19:09 Lengyel egyházi szakértők: erkölcsileg kifogásolhatók az AstraZeneca és a Johnson&Johnson oltóanyagai18:57 Őstörténeti időrend (x)18:54 Késsel próbáltak kirabolni egy pénzszállítót Kőbányán
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

A kalauznő egy kabinba, a mozdonyvezető a vezetői fülkébe zárkózott be egy tomboló ukrán bűnöző elől

Reklám

Letartóztatását indítványozza a Nyíregyházi Járási Ügyészség annak az ukrán férfinak, aki 2021. február 16-án jegy nélkül utazott a vonaton Nyíregyháza és Görögszállás között, majd az emiatt vele szemben intézkedő jegyvizsgálóra és mozdonyvezetőre támadt.
Zoom
A nyomozás eddigi adatai szerint az ukrán férfitól a kalauznő kérte a jegyét, de mivel azzal nem rendelkezett, ezért a vasutas megkérte, hogy szálljon le a vonatról. Ez előbb meg is történt Görögszálláson, azonban amikor a vonat indult volna el, az ukrán férfi visszaugrott az első kocsiba.
Ekkor a jegyellenőr ismét leszállásra szólította fel, de a férfi ellenkezett, ezért a kalauz értesítette a mozdonyvezetőt, akivel közösen próbálták rábírni ezt követően a férfit a leszállásra. Az ukrán férfi ekkor ököllel arcon ütötte a mozdonyvezetőt, sőt egy közelben álló utast is megütött a gyomrán. A férfi követte a kalauznőt, aki lezárta a kocsi ajtaját, de a férfi könyökkel az azon lévő üveget beütötte. Erre a kalauz értesítette a rendőrséget, a mozdonyvezető pedig a vezetői fülkébe zárkózott be. Az ukrán követte a mozdonyvezetőt, dörömbölt az ajtaján, de oda már nem jutott be.
Az ügyészség szerint a gyanúsított közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsítható megalapozottan, mely bűncselekményért 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.
Az ukrán férfi ellen két nyomozás is folyik Magyarországon lopás és garázdaság miatt, így fennáll a veszélye, hogy szabadlábon újabb bűncselekményt követne el. Munkahellyel, jövedelemmel sem rendelkezik Magyarországon, állandó lakcíme sincs, így fennáll annak is a veszélye, hogy a szabadlábon a büntetőeljárás alól is kivonná magát. Mindezekre tekintettel az ügyészség szerint indokolt a letartóztatása 1 hónap időtartamra.
A letartóztatásról a nyomozási bíró 2021. február 18-án dönt - írja közleményében Szilágyi László sajtószóvivő.
(Szon nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready