Bezár!
2021. március 1., hétfő, Albin, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:35 Itt a hideg, behúzódnak a rágcsálók (x)07:24 Negyventonnás ámbráscettetemet találtak a kínai tengerparton06:52 Szinte érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben23:09 Az elmúlt harminc évben csökkent a fagyos napok száma22:49 Irán most nem tárgyal22:21 A Dél-afrikai Köztársaságnak nagyon megtetszett a Johnson and Johnson-vakcina22:07 Élvezetből ölt a néger - Heti progresszió (LXIX. rész)21:35 A francia koronaigazolvány a negatív PCR-tesztet is fel fogja tüntetni21:03 Tizennyolc embert lőtt agyon a mianmari rendőrség oszlatás közben20:47 Törökország és Irán kölcsönösen bekérette egymás nagykövetét20:25 Szijjártó: rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre19:33 A Magyar Katolikus Rádió megtörte az "ötödik hadoszlop" budavári kitöréssel kapcsolatos emlékezésterrorját19:13 A bankárkormánytagság jót tett Salviniék népszerűségének - de az ellenzékben maradt Olasz Testvérek támogatottsága is nőtt18:48 Húszmillió beadott oltáson túl Nagy-Britannia: meredeken csökken a fertőződések és a halálozások száma18:33 Orbán Webernek: mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Koronavírus :: :: Hozzászólások

"Telefonos tanácsadásért" kért és kapott soron kívüli oltást a DK fővárosának polgármestere és felesége

Reklám

Internetes és telefonos tanácsadásért kért és kapott soron kívüli védőoltást a DK fővárosának tekinthető Újbuda polgármestere, sőt a felesége is, pláne jogtalanul – hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, aki a Vöröskereszt önkénteseként Covid-szűrőállomásokon is dolgozik, mert elmondása szerint az életvédelem (a magzatoktól az idősekig) fontos vezérelve, és nem szereti az elefántcsonttoronyban élő politikusokat sem. Bár az észszerűtlen lezárásokat ellenzi, de igyekszik kivenni a részét a hasznos munkákból.
 
Zoom
Novák Előd kifejtette: abban az újbudai Szent Imre kórházban, ahol soron kívül oltást kapott a DK-s polgármester, ott én már tavaly tavasszal önkéntes beteghordói munkára jelentkeztem egy felhívásra, majd a Mi Hazánk Mozgalom által meghirdetett érintésmentes bevásárlási misszióval segítettem az időseket. A korábbi években kórházakban és idősek otthonában dolgoztam önkéntesként, no és persze önkéntes tartalékos honvédként, a Vöröskereszttel pedig a Mi Hazánk Mozgalom rendezvényszervezőjeként alakítottam ki kapcsolatot véradások szervezésével, és két öcsém is orvos, de mindezek ellenére nem jutna eszembe soron kívüli oltást intézni magamnak. A baloldali politikusok ismét megmutatták, hogy nincs szociális érzékenységük, miközben több millió idős és beteg ember várja az oltást. Az ügyeskedő politikusbűnözőknek nincs helyük a közéletben a Mi Hazánk Mozgalom szerint, a polgármesterek és képviselők személyes példamutatása volna fontos, s a privilégiumaik megszüntetése. 
László Imre, Újbuda DK-s polgármestere soron kívül beoltatta magát a koronavírus ellen, pedig már régóta nem kórházigazgató, hanem politikus. A politikai maffia iparágává kezd válni az oltásokkal való visszaélés kenőpénzekért vagy jó kapcsolatért: Gyöngyös szintén szivárványkoalíciós polgármestere szerint csak a városában 40 befolyásos személy kapta meg jogtalanul, „jobb- és baloldali személyiségek, sajtóban dolgozó vállalkozó, kulturális területen vezető tisztviselő” – árulta el lebukása után Hiesz György, próbálva relativizálni a „bűnét”.
László Imre a lebukása után gyorsan oltóorvosnak jelentkezett, bár ki tudja, hány évtizede nem adott be semmilyen oltást. Azzal is takarózott, hogy tavaly önkéntes segítő munkát vállalt a szakrendelőben, ennek részleteit helyi képviselőként írásbeli kérdésben feszegette Novák Előd, s megkapta a polgármester válaszát: telefonon és elektronikus levelezésben végzett állítólag tanácsadást, ezeket persze nem tekinthetjük meg. Személyes megjelenését hiába firtatta Novák, a válasz szerint a feladat ellátásának dátumait sem tudja megjelölni a polgármester. Márpedig ilyen virtuális segítségért nem kaphatott volna soron kívüli oltást, az csak az egészségügyi dolgozóknak járt volna, ő viszont már régóta nem kórházigazgató, hanem politikus. László Imrét három hete kérdezte a Mi Hazánk képviselője írásban arról is, hogy igaz-e az a környezetéből származó, a szivárványkoalícióban is feszültséget okozó hír, hogy a felesége is megkapta az oltást, de nem cáfolta válaszában. 
Ami a járvány kezelését, főként a túlzott lezárásokat illeti, Novák Előd kifejtette: gigantikus kiadások és bevételkiesések vannak a lezárások miatt, pedig e pénznek volna helye pl. az egészségügy különböző területein. Felbecsülhetetlen egészségkárosodást szenvednek el az emberek a halasztott műtétek, az elmaradt kontroll- és szűrővizsgálatok miatt. Ezek a szűrőbuszaink is normál esetben nőgyógyászati és hasonló vizsgálatokat biztosítanak, de ki tudja, hány méhnyakrákot és más betegséget nem tárnak fel ezekben a hónapokban?
A Mi Hazánk Mozgalom egyúttal tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen is. Legyen joga mindenkinek dönteni! Aki úgy érzi, hogy rá fertőzésveszélyt jelenthet egy oltást visszautasító honfitársunk, az önmagát beoltathatja. Mindenki dönthessen a maga sorsáról, ne diszkriminálják a másként gondolkozókat! – zárta sajtótájékoztatóját Novák Előd.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready