Újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként Simonka Györgyöt. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint az országgyűlési képviselő cselekménye két rendbeli, hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés megállapítására alkalmas, írja a 24.
A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki az országgyűlési képviselőt, miután Polt Péter indítványa után felfüggesztették a mentelmi jogát. Mint ismert, Simonka és társai ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amely ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 33 személy ellen emelt vádat 2019 augusztusában.
A megalapozott gyanú lényege szerint, miután Simonka a gyanúsítotti kihallgatása előtt tudomást szerzett a szervezetten elkövetett bűncselekmények kapcsán indított büntetőeljárásról, azt akarta elérni pénzért, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, valamint az egyik tanú előre egyeztetett tartalmú vallomást tegyen kihallgatása során.
Simonka a mai gyanúsítotti kihallgatásán nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.