Az utóbbi hetekben több jelzés érkezett irányunkba, hogy sérülnek a normális lakosság nyugodt és biztonságos utazáshoz való jogai - írja közleményében a Magyar Önvédelmi Mozgalom, alább a folytatás.
Egy bajtársunk szintén ezt az áldatlan állapotot erősítette meg, amikor a Gyöngyös - Budapest keleti vonalon tartott hazafelé a munkából, és egy cigány etnikumhoz tartozó garázda csoportot utasított rendre, akik hangos zenével és kihívó viselkedésükkel megbotránkoztatták az utasokat.
Zoom
Rájuk szóltam, ha már senki más nem tette meg, hogy jó lenne abbahagyni, mert zavaró, erre hangos anyázás közepette az egyikük elővett egy kést, de rafkós volt, mert úgy, hogy a kamera ne lássa.
Ekkor felhívtam a rendőröket, és elmondtam, mi történik a járaton. Úgy reagáltak, hogy ameddig nem történik tettlegesség, addig a helyzettel nem tudnak mit kezdeni, beszéljek a kalauzzal, hogy szállítsa le őket.
A kalauz elmondta, hogy azért nem csinál velük semmit, mert ő is haza szeretne menni. Persze ez is valahol érthető, de mindenesetre nagyon dühítő, hogy ezek mindent megtehetnek.
Az utóbbi időszakban számtalan hasonló, vagy súlyosabb eset látott napvilágot, ezért jutott arra az elhatározásra mozgalmunk, hogy mostantól lehetőség szerint minél gyakrabban szervezünk majd közérzetjavító utazásokat.
Bajtársaink minimum párban szállnak majd fel időközönként tömegközlekedési járatokra, és amennyiben közösségellenes tevékenységgel találkoznak, az állampolgári jogérvényes lehetőségeket kihasználva lépnek fel a jogsértő alakokkal szemben.
Zoom
Meggyőződésünk, ha nem maradnak következmények nélkül a garázda cselekmények, akkor annak visszatartó ereje lesz, és biztonságosabb lesz ezáltal a tömegközlekedés.
Az április 8-án megtartott első Nyugodt utazásért-akcióban László Attila Tibor MÖM-vezető és két fővárosi bajtársunk vett részt a Gyöngyös-Budapest keleti vasútvonalon, az utazóközönség és a kalauzok szimpátiájával övezve. Rendkívüli esemény a jelenlétünk alatt nem történt! A vasút munkatársaitól pedig bővebb információkhoz is jutottunk azzal kapcsolatban, hogy melyik vonalakon és időszakban kellene gyakrabban megjelennünk.
Zoom
A jelen társadalmi viszonyok közepette a tenni akaró lakosságnak kell összefogni az életünkért, biztonságunkért és a jövőnkért! A Magyar Önvédelmi Mozgalom ennek a civil lakossági összefogásnak az egyik erőteljes megtestesítője.
Számíthattok ránk és mi is számítunk rátok!
Zoom
Ha mozgalmunk tevékenysége felkeltette az érdeklődésedet, csatlakozz hozzánk! Csak együtt, összefogva tudjuk elhozni a változást Magyarországon!
Elérhetőségeink:
telefon: 06 70 675 9809,