Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Blinken és Lavrov kétoldalú találkozót tart a jövő héten Izlandon22:20 Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson22:07 "A kormány elvesztette az uralmat az utca fölött" - polgárháborús helyzet alakult ki a zsidók és az arabok között Izrael számos pontján21:54 Fehér, férfi, nem ratyik a szülei, és nem nézik terroristának? - Lista segít az agyhalottaknak eldönteni, ki mennyire kiváltságos21:24 Fehérnek álcázva követett el 30 betörést egy néger Los Angelesben21:14 Drága honfitársaink: videón, ahogy egy bottal járó 60 éves nő megtámad egy katonai sátrat, mert zavarja a városképet21:09 Felvidéken júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyikkal20:52 Oroszországban pénzbírságra ítélték a Telegramot20:35 Nagy-Izrael miatt eredménytelenül ért véget a Biztonsági Tanács újabb rendkívüli ülése20:20 Merkel külügyminisztere újabb migránsokra vágyik20:06 Ma sem fukarkodott a rakétákkal a Hamász19:51 Szakértői bizottság: a jelenlegi rendszer nem tud megakadályozni egy újabb világjárványt19:21 Ideje lenne elküldeni egy iráni tanulmányútra a magyarországi "homofóbia" miatt visítozó buzikat19:01 Jókor szólnak: a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat18:46 Antiszemét-gyanús EU-főképviselő: "az izraeli hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a jeruzsálemi szent helyek státuszát"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

IDEA-felmérés: balliberális fölény, 3%-on a Mi Hazánk

Az IDEA Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása már harmadik alkalommal mérte külön a pártok, közös listák támogatottságát.
Márciusban a biztos szavazóknál a hat együttműködő ellenzéki párt (DK+Momentum+Jobbik+MSZP+LMP+Párbeszéd) listája 48, míg a Fidesz–KDNP-é 44 százalékon állt. A korábbi eredményekhez képest az ellenzéki listánál nem volt elmozdulás, a kormánypárti lista támogatottsága 1 százalékponttal csökkent. Ebben a szűk választói rétegben a parlamenten kívüli kisebb pártok együtt 8 százalékot szereznének. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt 4, a Mi Hazánk Mozgalom 3 százalékos támogatottsággal rendelkezik.
A teljes népesség körében a Fidesz–KDNP 30 százalékon áll, ami pontosan megegyezik az egy évvel ezelőtt, 2020 márciusában mérttel. A kormánypártok a biztos szavazó pártot választóknál az előző hónappal megegyező, 44 százalékon állnak.
Az ellenzéki pártok közül továbbra is a Demokratikus Koalíció áll az élen. A teljes népesség 11, a biztos szavazók 17 százaléka támogatja. A Jobbik két százalékpontos emelkedés után 10 százalékon áll a teljes népesség körében, és 14 százalékon a biztos szavazók között. A Momentum Mozgalomnak az előző hónappal megegyező a támogatottsága (teljes népesség: 7%, biztos szavazók: 10%).
Az IDEA Intézet szerint a teljes népességet tekintve az MSZP egy önálló indulásnál kiesne a parlamentből (4%), míg a biztos szavazók körében maradt 5 százalékon a támogatottsága. A parlamenti pártok közül a teljes népességen belül és a biztos szavazó pártot választók körében a Párbeszéd 2–2, míg az LMP 1–1 százalékot kapna.
A Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Mi Hazánk Mozgalom 2−2 százalék pontot kapna egy most vasárnapi parlamenti választáson a teljes népesség csoportjában. Az ismeretlen preferenciájúak (nem tudja melyik pártra szavazzon; nem mondja meg, hogy melyik pártra szavaz; illetve semmiképp sem menne el) aránya 2 százalékponttal, 29-ről 31 százalékra nőtt február óta.
Zoom
A kutatás adatait március 26. – március 31. között vették fel közösségi média alapú kérdőívvel. Az eredmény reprezentatív a felnőtt népességre nem, életkor és településtípus tekintetében. A 2000 fős minta hibahatára az alapmegoszlások esetében csak ±2,2 százalékpont.
(24)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready