Bezár!
2021. május 10., hétfő, Ármin, Pálma, Csőrsz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:18 Több mint százezren követelték az utcákon, hogy bekerüljön a klímavédelem a francia alkotmányba22:59 Fehér házi koronafőnök: lassan kontroll alatt tartja a járványt az Egyesült Államok22:40 Bizalomhiány miatt nem kell több AstraZeneca-vakcina az EB-nek22:24 Rege a mesehős Guszev cári századosról és a hús-vér Guszev ősbolsevikról22:08 Olaf Scholz hivatalosan is az SPD kancellárjelöltje lett21:50 Repültek a kartondobozok – Heti progresszió (LXXIX. rész)21:25 Ismét egy omszki orvosra sújtott le a Navalnij-átok21:09 A kormány nem megvédi, hanem megosztja a társadalmat!20:48 Napelemek és energiapolitika20:23 Cáfolják, hogy a 18 éven felüliek Pfizer-foglalása lenne a legközelebbi húzás20:05 Uniós biztos: egyelőre nincs szerződéshosszabbítás az AstraZenecával19:49 Többtucatnyi áldozata van a szombati jemeni harcoknak19:31 Főleg fiatal lányokkal végzett a bátor terroristák merénylete Kabulban19:13 Rendkívül hálás a LEN, különösképpen Orbánnak18:52 Tömegek ünnepelték az utcán a spanyol szükségállapot végét
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Előválasztási kódexet fogadtak el a moslékpártok: nem fogják firtatni egymás "nemi identitását" (!) és szexuális orientációját

Előválasztási etikai kódexet fogadtak el az ellenzéki együttműködésben részt vevő pártok elnökei szerdán.
A hat párt - a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd - az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint dokumentum bevezetője rögzíti, hogy "a demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a társadalom megosztására építő politikai kultúrát Magyarországon". Céljuk, "hogy Magyarország újra egy olyan európai köztársaság legyen, ahol minden körülmények között tiszteletben tartják az alapvető szabadságjogokat, a jogállami normákat és a demokráciát", és ahol a kormány tiszteletben tartja mások véleményét.
Az előválasztásban részt vevő pártok vállalják, hogy a közösen elfogadott etikai kódex alapján fognak kampányolni, és az előválasztás eredményét tiszteletben tartva segítik a győztes jelöltek további munkáját a kormányváltás érdekében.
A kódex értelmében az előválasztáson induló jelöltek tiszteletben tartják jelölttársaik emberi méltóságát, magánéletük szentségét.
Politikustársaik vallása, családi állapota, nemi identitása, szexuális orientációja nem képezheti a kampány részét.
(Vajon a szexuális orientáció és főleg a "nemi identitás" mint kampánytéma melyik jelölt esetében merülhet fel? Elvégre nem véletlenül került bele a tiltott témák közé... - a szerk.)
Fontosnak tartják a demokratikus vitát, a programok és elképzelések ütköztetését. Céljuk a "közéleti folyamatok morális és tömegkommunikációs válságának felszámolása".
A megállapodás szerint a jelöltek a jelölttársaikkal szemben lejáratókampányt nem folytathatnak. Médiakapcsolataikat az összefogás sikerének szolgálatába állítják. A jelöltek vállalják, hogy minden törvényes eszközzel fellépnek "a kormányzati hazugságkampánnyal" szemben; jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul, mert ezzel a Fideszt segítenék - írták.
A dokumentum szerint azzal szemben, aki megsérti az etikai kódex alapelveit, a szövetséges pártok szankciót határozhatnak meg - olvasható a közleményben.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready