2021. június 14., hétfő, Vazul, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Guam tárt karokkal várja az afganisztáni kollaboránsokat22:14 Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról21:55 Revolvert tartana minden fehér ember fejéhez a Yale Egyetem pszichiátere21:25 Olcsó Pulitzer-díj - Heti progresszió (LXXXIV. rész)21:20 Bibinek córesz van: megalakult a koalíciós egységkormány20:51 Biden szerint Washington visszatért globális vezető szerepéhez - de nem akar konfliktust Kínával és Oroszországgal20:24 Szegény szórólapozó DK-sok úgy felháborodtak egy kis frissítő zuhany miatt, mintha rögtön rovarölő jött volna a slagból19:58 Szűk többséggel, de győzhet a józan ész Svájcban19:25 Tehenek támadtak egy futóverseny résztvevőjére Ausztriában18:41 A szultán megvitatná Bidennel az elszomorított Törökország ügyeit a NATO-csúcson18:08 Távol maradt a bankárkormánytól, és máris Salviniék nyakán az Olasz Testvérek17:42 Elkezdődött a Virradat Program megvalósítása17:09 Tüntetés a cigánybűnözés ellen Monoron: Toroczkai: ketyeg a bomba - a Fidesz cigánypolitikája liberálisabb, mint a szociké16:53 Igazi nyár lesz a jövő héten15:47 Személyautóval ütközött egy motoros Eger és Noszvaj között
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

455 milliárd forint - hivatalosan is Orbán strómanja immár a leggazdagabb magyar

Egy évtized után már nem Csányi Sándor áll A 100 leggazdagabb magyar idei listájának élén. A június 10-én megjelenő, 2021-es rangsort Mészáros Lőrinc vezeti 455 milliárdos vagyonnal, őt az OTP elnök-vezérigazgatója követi 420 milliárd forinttal. Az idei listára hét új szereplő került fel - írja az Index.
Zoom
Fotó: Kaszás Tamás / Index
A járvány okozta válság ellenére tovább nőtt a 100 leggazdagabb magyar vagyona. Az idei, huszadik összeállítás adatai szerint az összesített vagyon 5586,7 milliárd forintot tett ki.  Ugyanez az első, 2002-es kiadás összegzése szerint mindössze 632,4 milliárd forint volt, a legutolsó, 2019-es adatok szerint pedig 4568,1 milliárd.
A Szakonyi Péter és csapata által összeállított lista első helyére idén Mészáros Lőrinc került, aki Csányi Sándort váltotta az élen. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója első ízben 2011-ben került a vagyoni lista első helyére – Demján Sándort váltotta, és egy évtizeden át megőrizte vezető helyét.
Zoom
Mészáros Lőrinc vagyonát idén 455 milliárd forintra, Csányi Sándorét pedig 420 milliárd forintra becsülte a kiadvány. A harmadik helyen, 305 milliárd forinttal, Gattyán György, a negyediken Felcsuti Zsolt áll 246 milliárd forinttal.
Az első tízben alapvető változás nem következett be az elmúlt egy évben: sorrendben az ötödik Veres Tibor (230 milliárd), akit Bige László (201 milliárd), Széles Gábor (181 milliárd), Szíjj László (177 milliárd), Jellinek Dániel (170 milliárd) és Kasza Lajos (121 milliárd) követ. A ranglista első tíz helyezettjének összvagyona 2506 milliárd forintra nőtt – ez majdnem fele az első száz magyar összvagyonának.
Új nevek a listán
A 100 leggazdagabb magyar idei listájára hét új szereplő került fel. A legelőkelőbb, 32. helyre Gál Miklós került. Az MKB Banktól, a Takarékbankból és a Budapest Bankból most alakuló Magyar Bankholding Zrt. résztulajdonosának vagyonát 41,5 milliárd forintra értékelték. Az 57. helyen lépett be a leggazdagabbak közé Balázs Attila. A Bayer Construct építőipari cégcsoport tulajdonosának vagyonát 27 milliárd forintra bescsülték. A lista második felében kapott helyet Illés Tamás, aki a 64. és Kreinbacher József, aki a 65. helyen áll.
A biztosítási piacra néhány évvel ezelőtt berobbant Keszthelyi Erik a 72. helyre érkezett, míg az élelmiszer-kereskedelemben egyre meghatározóbb Halker-cégcsoport két tulajdonosa – Gregorics László és Gödry Zoltán – a 75. helyen található közel húszmilliárdos vagyonnal. Az elmúlt hónapokban hihetetlen tőzsdei száguldást mutató Masterplast többségi tulajdonosa is felkerült a listára: Tibor Dávid a 94. helyen mutatkozott be a 100 leggazdagabb magyar idei listáján.
A befolyásosok listája
A kiadvány idén is kísérletet tett a legbefolyásosabbak felsorolására. Az évek óta népszerű befolyásbarométer – amely 11 politikai elemző hangsúlyozottan szubjektív véleményét összegzi – az ország ötven legbefolyásosabb személyét mutatja be. A sorrend a következő:
  • Orbán Viktor,
  • Csányi Sándor,
  • Mészáros Lőrinc,
  • Pintér Sándor,
  • Rogán Antal,
  • Szijjártó Péter,
  • Matolcsy György,
  • Garancsi István,
  • Varga Mihály,
  • Kubatov Gábor.
Az ötvenes listára egy sor bankár és üzletember is felkerült. Az ellenzéki politikusok közül Karácsony Gergelyt a 22., Gurcsány Ferencet pedig a 27. legbefolyásosabb személynek tartják. Idén debütált a legbefolyásosabbak listáján Dobrev Klára (34.), Nyerges Zsolt (38.), Vaszily Miklós (40.), Vidnyánszky Attila (44.), Orbán Gábor (46.), Lázár János (48.) és Gerendai Károly (50.).Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready