2021. június 14., hétfő, Vazul, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Guam tárt karokkal várja az afganisztáni kollaboránsokat22:14 Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról21:55 Revolvert tartana minden fehér ember fejéhez a Yale Egyetem pszichiátere21:25 Olcsó Pulitzer-díj - Heti progresszió (LXXXIV. rész)21:20 Bibinek córesz van: megalakult a koalíciós egységkormány20:51 Biden szerint Washington visszatért globális vezető szerepéhez - de nem akar konfliktust Kínával és Oroszországgal20:24 Szegény szórólapozó DK-sok úgy felháborodtak egy kis frissítő zuhany miatt, mintha rögtön rovarölő jött volna a slagból19:58 Szűk többséggel, de győzhet a józan ész Svájcban19:25 Tehenek támadtak egy futóverseny résztvevőjére Ausztriában18:41 A szultán megvitatná Bidennel az elszomorított Törökország ügyeit a NATO-csúcson18:08 Távol maradt a bankárkormánytól, és máris Salviniék nyakán az Olasz Testvérek17:42 Elkezdődött a Virradat Program megvalósítása17:09 Tüntetés a cigánybűnözés ellen Monoron: Toroczkai: ketyeg a bomba - a Fidesz cigánypolitikája liberálisabb, mint a szociké16:53 Igazi nyár lesz a jövő héten15:47 Személyautóval ütközött egy motoros Eger és Noszvaj között
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A kormánynak jövő év végéig kell beszámolnia a Fudan Egyetem előkészületeiről

A Fudan Hungary Egyetem létrehozásáról szóló előterjesztésen is változtatást kezdeményezett csütörtöki ülésén az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága, amely módosítást fogadott el az államfő által megfontolásra visszaküldött ingatlannyilvántartási törvényen is.
A Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról szóló törvény várhatóan rögzíteni fogja, hogy a kormány legkésőbb 2022. december 31-éig beszámol az Országgyűlésnek az intézmény létrehozásával kapcsolatos beruházás előkészítéséről és a megvalósítás tervezett költségeiről.
Az Országgyűlés módosította az ingatlannyilvántartási törvény hatálybaléptető rendelkezéseit, amelyek miatt Áder János államfő a múlt héten megfontolásra visszaküldte a Háznak a május 26-án elfogadott jogszabályt. A köztársasági elnök ugyanis ellentmondásosnak ítélte a vitatott passzusokat.
A turizmus-vendéglátást érintő stratégiai törvénymódosítás is változik, amelynek értelmében a szálláshelyminősítő a nemzetközileg általánosan elfogadott és közzétett kritériumok alapján minősíti az egyes szálláshelyeket. A szervezet honlapján teszi közzé ezen szempontokat.
Egy a vagyongazdálkodási törvényt érintő változtatás annak szabályait rögzíti, amikor az állam örököl.
A vagyongazdálkodási törvénymódosítás is változhat. Egy alkotmánybírósági döntésnek megfelelően kompenzációt kaphatnak azok, akik elestek az elektronikus cigaretta árusításának lehetőségétől, miután ennek joga koncessziókötelessé vált.
Az jogosult kompenzációra, akinek 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben is a teljes bevételének legalább 10 százaléka származott ezen termékek árusításából. A kompenzáció mértéke megegyezik az ezen üzleti években az adott termék eladásából származó adózott eredménnyel. A kérelmeket október 31-ig lehet benyújtani, azokról az államháztartásért felelős miniszter dönt.
A módosítás emellett további ingatlant juttat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemnek, valamint a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítványnak.
Budai Gyula (Fidesz) a bizottsági ülése végén jelezte, hogy Arató Gergely a testület ülésén megfenyegette őt.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready