A Media1 egyik olvasója vette észre, hogy szivárványszínűre cserélte kedd este az RTL Klub a logóját, pontosabban az R betűbe került bele a lopott szimbólum:
Zoom
A főműsoridőben piacvezetőnek számító csatorna (feltehetőleg átmeneti) logóváltásának oka, hogy az RTL Magyarország így is ki akarja fejezni tiltakozását a gyermekvédelmi intézkedéseket is tartalmazó, ún. pedofiltörvény ellen.
Hétfőn és kedden közleményben is tiltakozott az RTL Magyarország a kedden végül elfogadott, "a leszbikusok, a melegek, a biszexuálisok és transznemű emberek médiában és reklámokban való szerepeltetését betiltó törvényjavaslat ellen". Nincsenek vele egyedül, hiszen több nagy médiavállalat, az A+E Networks UK, az AMC, az HBO és a WarnerMedia, valamint a ViacomCBS is jelezte, egyetért az RTL tiltakozásával.
Korábban egyébként ugyancsak kifejezte tiltakozását a Magyar Reklámszövetség, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, több civil szervezet, valamint a Magyar Lapkiadók Egyesülete és az IAB Hungary nevű internetes szakmai szervezet is.
Az érintettek úgy vélik, hogy az új szabályozás súlyosan sérti a szólás szabadságát és "az LMBTQI-emberek emberi méltósághoz fűződő jogait". Az RTL jelezte, hogy több népszerű sorozat, így például a Barátok közt, a Szomszédok, a Jóbarátok és több más széria egyes epizódjai sem kerülhetnek majd képernyőre, csak éjszaka, 18-as karikával, ha hatályba lép a "súlyosan káros" szabályozás. Micsoda nemzeti tragédia ez...
Az RTL egyébként nem először áll ki a buzipropaganda mellett: korábban, még hónapokkal a mostani törvény előtt "társadalmi célú reklámot" is sugárzott a "szivárványcsaládok egyenjogúságért".