Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő február 14-i videójában arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy másnap a Mindenki Szegedért Mozgalom nevében a polgármesteri hivatalban megkezdi az elszámoltatást. A másnapra, február 15-re összehívott sajtótájékoztatón az újságírók ott voltak, de Szabó Bálint nem, telefonját nem vette fel. Eltűnését bejelentették, a rendőrség meg is kezdte a felkutatását, de csak estére találtak rá.
Zoom
Szabó azt állította, elrabolták, mindenféle dolgok történtek vele, majd megtalálták Makó mellett. A rendőrség eddig nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, a Szeged.hu megkeresésére azonban most elmondták,
sem személyi szabadság megsértése, sem más bűncselekmény gyanúja nem volt megállapítható, ezért a nyomozást még április közepén megszüntették.
A rendőrök végül azt is közölték, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hamis tanúzás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a Szabó Bálint elrablásával kapcsolatos ügy lezárását követően. A nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja, ismerteti a 24.
Ezeknek a történeteknek is ő a főszereplője: