2021. július 31., szombat, Oszkár, Bató, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:47 Buszrobbantással jelezték az iszlamista fiúk Szomáliában, hogy nem szeretnek focizni22:26 Nyolcvan kilogrammos kék zafírt találtak egy Srí Lanka-i drágakőbányában22:05 Az iraki kormány közölte: nem tudja megakadályozni, hogy a "turisták" Fehéroroszországba utazzanak21:31 Ábrahám Barnabás a kuruc.infós munkásságáról: büszkeséggel tölt el e széles és kitűnő olvasótábor21:06 Ne engedjük, hogy demoralizáljanak!20:38 A bolgár elnök ismét a Van Ilyen Nép pártot bízta meg kormányalakítással20:16 Meteorológiai szolgálat: egy-két napon belül vége a hőhullámnak19:43 Szijjártó: ismét lesz magyar űrhajós19:27 Gaudi a Facebook-oldalának "kilövéséről" és a kiszabadult két székely hazafi ügyéről18:53 Több mint öt év börtönt kapott a "brightoni macskagyilkos"18:27 Templomi rongáló ellen indult eljárás Lentiben18:02 Varsó szerint is módosítani kell a lengyel bíróságok EU által bírált fegyelmi rendszerét17:41 Óvszerrel "javította meg" a kajakját egy ausztrál versenyző17:06 Von der Leyenék nagyon elszólták magukat: a cigányok védelmében ellenzik az etnikai alapú profilalkotást16:43 Több jármű kapott lángra egy belvárosi mélygarázsban Budapesten
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu :: :: Hozzászólások

Izraeli külügyminiszter: nem csak a budapesti gettóban voltak antiszemiták

Reklám

Izraelben a napokban volt az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Globális Fórumának 7. Kongresszusa. Számunkra a kongresszus legérdekesebb megnyilvánulása Jáír Lápid izraeli külügyminiszter és csere-miniszterelnök fölszólalása volt. A magyargyűlölő Lápid a kongresszus résztvevőihez intézett beszédében kijelentette: antiszemiták nem csak a budapesti gettóban voltak, mert antiszemiták voltak azok a rabszolga-kereskedők is, akik a hajókról az óceán vízébe hajították a rabszolgákat, és Ruandában a hutu törzs azon tagjai, akik legyilkoltak több mint félmillió tuszit - derül ki a Jedi’ot Áháronot híréből.
Zoom
Jáír Lápid (fotó: a Kneszet szóvivősége)
Jáír Lápid a 2008-ban elhunyt újságíró, pártvezér és magyargyűlölő Joszéf (Tommy) Lápid fia. Joszéf Lápid, aki különböző izraeli kormányokban több miniszteri posztot is betöltött, a rendszerváltás utáni években állandó, szívesen látott vendég volt Budapesten, de egyszer, amikor hazatért Izraelbe, a Má’árív című újságban azt írta:
Amikor magyar rendőrt vagy katonát látok, attól tartok, hogy belelőnek a Dunába.
A jelenlegi izraeli külügyminiszter, Jáír Lápid édesanyja, Sulámit Lápid írónő már Tel-Avivban született, de a szülei a szilágysági Szilágycseh településről vándoroltak ki Palesztinába. Az édesapja, a fentebb már említett Joszéf Lápid a délvidéki Újvidéken született (amit őt minden megnyilatkozásában következetesen Noviszádnak nevezett – H. J.). Joszéf Lápid édesapját az 1941-es visszacsatolás után a magyarok besorozták munkaszolgálatosnak, míg ő maga az édesanyjával együtt Budapestre menekült, s itt érték meg a háború végét.
Jáír Lápid külügyminiszter 2013 szeptemberében - akkoriban éppen pénzügyminiszter - miután Budapesten megszemlélte az Országház közelében levő Cipők a Duna-parton nevű holokauszt-emlékművet, benn, a Parlament épületében tartott beszédében az ülésteremben jelenlevő politikusok sunyítása közepette a magyarságot kárhoztatta, leckéztette a múltbeli és a jelenlegi antiszemitizmus miatt.
Zoom
Jáír Lápid a Parlament szószékéről: Ne felejtsék el, hogy önök mit műveltek a zsidósággal! (fotó: Soós Lajos)
A mostani külügyminiszter legismertebb hazugságát 2018 februárjában ismerhette meg a nagyvilág, s azon belül a lengyelek, akiknek címezte: az anyai nagyanyját, Helen Gil’ádit is Auschwitzban gyilkolták meg a nácik – lengyel segédlettel, állította Lápid. Egy izraeli újságíró azonban kiderítette, hogy a „holoáldozat” nagymama már jóval a háború előtt kivándorolt a Szentföldre, s ott is halt meg, magas életkort megérve.
A fentebb említett kongresszusra az Izraeli Külügyminisztériumban került sor, s a házi karanténban levő Jáír Lápid külügyminiszter a megnyitó beszédet videón keresztül, az otthonából intézte a küldöttekhez:
Itt az ideje annak, hogy megmondjuk az igazságot arról, hogy ki az antiszemita. Antiszemiták nem csak a budapesti gettóban voltak. Antiszemiták voltak azok a rabszolga-kereskedők is, akik a hajókról az óceán vízébe hajították a láncokkal megkötözött rabszolgákat. De antiszemiták voltak a hutu törzs tagjai is Ruandában, akik legyilkolták a tuszi törzs tagjait. Antiszemiták azok a fanatikus muszlimok is, akik az elmúlt évtized folyamán több mint 20 millió más muszlimot megöltek. Antiszemiták az Iszlám Állam és a Boko Harám fegyveresei is. Antiszemiták azok az emberek is, akik halálra verik az LMBTQ közösséghez tartozó fiatalokat.
Zoom
Jáír Lápid karanténból szól a kongresszus résztvevőihez
Lápid külügyminiszter szavait azonnal megtámadták azok, akik úgy vélik, hogy a holokauszt egyedi, s azt semmi máshoz nem szabad hasonlítani. Binjámin Netanjáhu bukott miniszterelnök, aki manapság már az ellenzék vezetője, sietett kijelenteni: „Botrányos kijelentésével Lápid kiüresítette az antiszemitizmus fogalmát. Lápid mondása azt jelenti, hogy a történelemben eltörpül a zsidógyűlölet egyedisége és a népünk egyharmadát elpusztító holokauszt tragédiája”, vélekedett Netanjáhu.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready