2021. július 31., szombat, Oszkár, Bató, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:47 Buszrobbantással jelezték az iszlamista fiúk Szomáliában, hogy nem szeretnek focizni22:26 Nyolcvan kilogrammos kék zafírt találtak egy Srí Lanka-i drágakőbányában22:05 Az iraki kormány közölte: nem tudja megakadályozni, hogy a "turisták" Fehéroroszországba utazzanak21:31 Ábrahám Barnabás a kuruc.infós munkásságáról: büszkeséggel tölt el e széles és kitűnő olvasótábor21:06 Ne engedjük, hogy demoralizáljanak!20:38 A bolgár elnök ismét a Van Ilyen Nép pártot bízta meg kormányalakítással20:16 Meteorológiai szolgálat: egy-két napon belül vége a hőhullámnak19:43 Szijjártó: ismét lesz magyar űrhajós19:27 Gaudi a Facebook-oldalának "kilövéséről" és a kiszabadult két székely hazafi ügyéről18:53 Több mint öt év börtönt kapott a "brightoni macskagyilkos"18:27 Templomi rongáló ellen indult eljárás Lentiben18:02 Varsó szerint is módosítani kell a lengyel bíróságok EU által bírált fegyelmi rendszerét17:41 Óvszerrel "javította meg" a kajakját egy ausztrál versenyző17:06 Von der Leyenék nagyon elszólták magukat: a cigányok védelmében ellenzik az etnikai alapú profilalkotást16:43 Több jármű kapott lángra egy belvárosi mélygarázsban Budapesten
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Bánáti megfontoltságot javasol a Pegasus-ügyben

Reklám

Bánáti János a korábbi hírek szerint szintén érintett lehet a Pegasus-ügyben, az ő telefonszáma is szerepel a listán, de mindenkinek megfontoltságot javasol, egyelőre ugyanis nem tudja, volt-e szándék a lehallgatására, illetve hogy az megvalósult-e.
Bánáti az ATV híradójának azt mondta: az ügyben mindenkinek megfontoltságot javasol, egyelőre nem tudjuk pontosan, mi történt, hogy volt-e szándék a lehallgatására, és hogy az megvalósult-e. Mindössze annyit olvasott, hogy a telefonszáma szerepel egy listán, és ezekre a telefonokra állítólag valakik megpróbáltak egy programot rátelepíteni – tette hozzá. Az ügyvéd hangsúlyozta:
ezzel kapcsolatban tények a mai napig nincsenek.
Bánáti János a kamara vezetőjeként szoros munkakapcsolatban áll Varga Judit igazságügyi miniszterrel. Kijelentette, hogy a lehallgatás soha fel sem merült, ha volt is ilyesmire engedély, ezt a miniszter nem jelezte, de nem is jelezhette, hiszen ez államtitok.
A kamara elnöke beszélt arról is, hogy ma már a költségvetési csalásokban szinte 100-ból 100 esetben lehallgatások képezik a bizonyítási anyagot. Ő maga is számtalan olyan ügyben jár el, ahol a bizonyítási anyagban lehallgatási anyaggal találkozik, de ezek a lehallgatások az esetek döntő részében az érintett személy gyanúsítottá nyilvánítása előtt történnek, ott még nem merül fel a védővel való beszélgetés.
Felidézte, hogy van olyan ügy, amikor a terheltre van kiadva lehallgatási engedély, ami a telefonjának lehallgatását engedélyezi. Ha a vonal másik végén az ügyvédje van, ez bekerülhet az anyagba, de ha védői titok ennek a tárgya, az nem használható fel bizonyítékként.
Bánáti János elmondása szerint mindig óvatos a telefon használatával, nem emlékszik, hogy valaha is ettől kellett volna tartania, hogy az ügyfelével olyan dolgokról beszéltek volna, ami miatt neki aggódni kell.
Kétféle lehallgatás van: az egyik a bűncselekmény gyanújához kapcsolódó, a büntetőeljárási törvény és a rendőrségi törvény által szabályozott, a másik a nemzetbiztonsági, megelőzési, elhárító lehallgatás, erre is más szabályok vonatkoznak, itt nincs különbség például újságíró vagy ügyvéd között – magyarázta.
Kitért arra is, hogy bár a gyártó, aki ezt a szoftvert készítette, azt állította, csak állami szerveknek adja el, semmi nem garantálja, hogy onnan jogellenesen ez a szoftver nem szivárgott ki, tehát a lehallgató lehet akár magánszemély is, aki a megszerzett információkat például zsarolásra akarja használni.
Bánáti János bízik abban, hogy ezt a feltárást vizsgálat fogja követni, és kiderül, hogy ki használta ezt a szoftvert. Hozzátette: más ügyvéd neki még nem jelezte, hogy ő is érintett lenne.
(atv.hu)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready