2021. szeptember 18., szombat, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:09 Egy fokkal hasznosabbra cserélték a nőügyi minisztériumot Afganisztánban11:39 A választások után néhány napig korlátozná az államfő kegyelmi jogköreit a nagy elszámoltató Gyurcsány-párt10:49 Már a pénteki teszt során összeomlott a moslék informatikai rendszere10:03 Öten megsérültek egy balesetben Dunaharasztinál09:37 Nem tetszett az elvtársaknak Tajvan katonai költségvetésének növelése09:16 Biden zsidaja is a trumpi "sikeregyezmény" mellett agitál08:40 Példa nélküli diplomáciai válság: Franciaország visszahívta washingtoni és canberrai nagykövetét08:12 Már megint az izlandi lékhorgászok váltottak szót Tiszaújvárosban - egy "ellenérdekű" egyed elesett07:57 Kisebb földrengés volt Répcelak közelében07:44 Tévéostrom: 15 éve próbáltunk rendszert váltani07:30 Akár 120 ezer éves is lehet a ruhakészítés története06:54 Árverésre kerül az amerikai alkotmány első hivatalos változatának utolsó magánkézben lévő példánya23:53 Szerelmi bánat Borsodban: magát vagdosó cigányhoz siettek ki a rendőrök23:35 Közös védekezést kíván a közös veszély - az EU mediterrán országainak vezetői az éghajlati válságról tanácskoztak23:18 A magasabbegységek hadrendje és állománya a keleti fronton, 1941-45
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Már Budapesten is hat százalékon a Mi Hazánk

Jámbor Andrásnak van a legnagyobb esélye, hogy megnyerje a balliberális előválasztást Budapest 6. választókerületében, amely Józsefvárost és Ferencváros egy részét foglalja magába - ez derül ki a Telex birtokába jutott Republikon-felmérésből, amit június végén készítettek 800 ember telefonos megkérdezésével. (Ami egyébként igen nagy mintának számít egyetlen választókerületben, országosan szoktak 1000-1200 fős felméréseket készíteni - a szerk.)
Zoom
Mintha egyenesen az Ószövetségből csöppent volna ide - igazán kiváló választás... (fotó: Klikk TV)
A felmérés szerint a megkérdezettek több mint fele (51 százalék) úgy tervezi, hogy elmegy szavazni, és kevesebb mint harmaduk (28 százalék) válaszolta azt, hogy biztosan nem vesz részt a szeptemberi előválasztáson.
A biztos szavazók körében a Mérce volt főszerkesztője, Jámbor András vezet, de nincsenek nagy különbségek a jelöltek között, ellenben sok a bizonytalan szavazó:
 • Jámbor András (MSZP-Párbeszéd-Szikra Mozgalom): 21 százalék
 • Demeter Márta (LMP-Jobbik): 17 százalék
 • Manhalter Dániel (DK): 15 százalék
 • Csordás Anett (Momentum): 12 százalék
 • bizonytalan: 35 százalék
A Fidesz Sára Botond volt józsefvárosi polgármestert, a fővárosi kormányhivatal kormánymegbízottját indítja a ballib jelölttel szemben.
Jákob Peti csak harmadik
A Republikon júniusi felmérésében megkérdezték azt is, hogy a biztos szavazók melyik miniszterelnök-jelöltet választanák.
 • Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP): 25 százalék
 • Dobrev Klára (DK): 15 százalék
 • Jakab Péter (Jobbik): 11 százalék
 • Márki-Zay Péter (MMM): 7 százalék
 • Fekete-Győr András (Momentum): 5 százalék
 • Pálinkás József (Új Világ Néppárt): 2 százalék
 • egyikre sem: 5 százalék
 • bizonytalan: 31 százalék
Míg a 2019-es EP-választáson a VIII. és IX. kerületben is a Momentum volt a legnépszerűbb ellenzéki párt, miniszterelnök-jelöltjük a felmérés alapján nem jut tovább a második fordulóba.
Hat százalék a Mi Hazánknak - nem a biztos szavazók, hanem a teljes népesség körében
Érdekesség, hogy a kutatás szerint ebben a választókerületben a teljes népesség körében jóval népszerűbb az ellenzéki közös lista (43 százalék), mint a Fidesz-KDNP (28 százalék), de messze az országos támogatottság felett mérték az MKKP-t (10 százalék, de itt alpolgármester a párt társelnöke, ez a bázisuk) és a Mi Hazánk Mozgalmat (6 százalék) is.
Zoom
Dúró Dóra választókerületéről van szó, 2018-ban 12,9%-ot kapott itt (a fénykép a jászapáti tüntetésen készült)
A Republikon közvélemény-kutatásában 800 főt kérdeztek meg telefonon június 25 és 28. között, a felmérés kor, nem, és iskolai végzettség szerint reprezentatív az ország felnőtt lakosságára.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready