2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:08 Van grafén az oltásban? Okozhat terméketlenséget? Mind meghalunk rákban? - A Vérnyúl-sorozat befejező része19:39 Orosz lap: nincs összefüggés a permi nyomozó öngyilkossága és az egyetemi ámokfutás között19:05 Illegális telepesfalu ellen tüntetett a palesztin, agyonlőtték a zsidó megszállók18:40 Szabadon engedték a volt katalán elnököt, de Szardínián kell maradnia18:35 Öten meghaltak balesetben Abonynál18:11 "A kézlevágás szükséges a biztonság érdekében" - a tálibok már csak azt vizsgálják, nyilvánosan kell-e végrehajtani17:41 Karácsonynak nem fér bele az integetés17:20 ORFK: egy hét alatt több száz intézkedés történt vezetés közbeni mobilozás miatt16:42 A torzó16:05 Schiffer: Jakab nem a nép, hanem a csőcselék hangja15:15 Műlábat rabolt az okos néger, majd a fejére kötözve sétáltatta14:48 Az amerikai kontinens legrégebbi ismert emberi lábnyomait fedezhették fel Új-Mexikóban14:04 Elkeseredésében spammelni kezdett a Jobbik13:50 Az már rendben van, ha a munkáltató írja elő a kötelező oltást?13:27 Európai Bordalfesztivál kezdődik Baranyában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Szívesen fogadjuk a cserediákokat - de nem az afrikaiakért állunk sorban

A magyarok több mint háromnegyede szívesen befogadna otthonába 3-12 hónapra egy külföldi, középiskolás cserediákot - közölte felmérése alapján az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány hétfőn az MTI-vel.
A közleményben azt írták, hogy a júliusban, több száz ember megkérdezésével végzett online kérdőíves felmérés szerint 100-ból 78 magyar fogadna be otthonába cserediákot.
A megkérdezettek 23,3 százalékát leginkább az motiválná a cserediákok fogadásában, hogy megismerhesse a diák kultúráját, míg 22 százalékuk elsősorban nyelvtanulási céllal adna otthont egy külföldi középiskolásnak. A válaszadók 19,8 százaléka szívesen szerezne jó élményeket egy cserediáknak, 16,3 százaléka így szeretné közelebb hozni a saját gyerekét a cserediákléthez, 8,4 százaléka megismertetne egy külföldit a magyar kultúrával, 5,7 százaléka szeretne ismerősöket szerezni más országokból, a megkérdezettek 3,1 százaléka pedig ezzel segítené gyermeke pályaválasztását - ismertették.
A kutatásból kiderült az is, hogy a válaszadók több mint felének mindegy, melyik földrészről érkezne a diák, 16,6 százalékuk viszont leginkább egy európait látna szívesen az otthonában. Minden tizedik válaszadó Ázsiából, 9,2 százalék pedig Észak-Amerikából származó fiatalt szeretne fogadni. A dél-amerikaiakat a megkérdezettek 7,4 százaléka preferálja, 4,4 százaléknak pedig az ausztrálok lennének szimpatikusak - tették hozzá (a maradékból sok Afrika-rajongó nem jön ki, persze néger van már Európában is elég... - a szerk.).
Tudatták azt is: a megkérdezettek 23,6 százaléka szerint a cserediák-fogadás a családtagok kapcsolatteremtési készségét fejleszti leginkább, 22,8 százalékuk szerint a család együttműködési készségét, 22,3 százalékuk szerint pedig a család toleranciáját növeli legnagyobb mértékben a cserediák jelenléte. A válaszadók 17,9 százaléka úgy gondolja, hogy a fogadócsalád nyelvtudását befolyásolja legkedvezőbben a cserediák - fűzték hozzá.
Kitértek arra is, hogy az elmúlt évben 11 ország diákjai éltek Magyarországon, a 2020/21-es tanévben pedig 51 külföldi - elsősorban olasz, hongkongi, török, belga - középiskolás volt cserediák Magyarországon.
Augusztus végéig 15 országból 85 cserediák érkezik az országba a 2021/22-es tanévre az alapítvány szervezésében, közülük mintegy 25 külföldi középiskolás számára keres még fogadócsaládokat az ország egész területéről a szervezet - írták.
Azok a családok, amelyek külföldi diákot fogadnának a www.afs.hu/diakfogadas oldalon találhatnak információkat. Az önkéntes családoknak az AFS támogatást nyújt, amely a diák utazási költségeit, iskolai étkezését, betegség- és balesetbiztosítását, gyógyszereit fedezi - olvasható a közleményben.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready