2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:19 Biden bandája meg fogja hurcolni a derék a texasi határőröket21:10 A BMW 801 motor D-2 verziójának és a Focke-Wulf 190-esnek az egyes technikai jellemzői20:55 Hivatalos választási végeredmény: megőrizte alkotmányozó többségét az orosz kormánypárt20:08 Van grafén az oltásban? Okozhat terméketlenséget? Mind meghalunk rákban? - A Vérnyúl-sorozat befejező része19:39 Orosz lap: nincs összefüggés a permi nyomozó öngyilkossága és az egyetemi ámokfutás között19:05 Illegális telepesfalu ellen tüntetett a palesztin, agyonlőtték a zsidó megszállók18:40 Szabadon engedték a volt katalán elnököt, de Szardínián kell maradnia18:35 Öten meghaltak balesetben Abonynál18:11 "A kézlevágás szükséges a biztonság érdekében" - a tálibok már csak azt vizsgálják, nyilvánosan kell-e végrehajtani17:41 Karácsonynak nem fér bele az integetés17:20 ORFK: egy hét alatt több száz intézkedés történt vezetés közbeni mobilozás miatt16:42 A torzó16:05 Schiffer: Jakab nem a nép, hanem a csőcselék hangja15:15 Műlábat rabolt az okos néger, majd a fejére kötözve sétáltatta14:48 Az amerikai kontinens legrégebbi ismert emberi lábnyomait fedezhették fel Új-Mexikóban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, LMBTQP+ :: :: Hozzászólások

"Magyar" bíróság: ha családvédelemről van szó a devianciával szemben, az nem lehet spontán tüntetés

Barcsa-Turner Gábort, a HVIM társelnökét a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2021. május 14-i végzésével 80 ezer forint összegű pénzbírsággal sújtotta, amiért megpróbált többedmagával tavaly egy, a “szivárványcsaládokról” szóló, egyébként nyilvános rendezvényre bejutni és ott a normalitáspárti véleményét közölni. Ezt a “toleráns” Pride aktivisták önkényesen megakadályozták és rendőrt hívtak, ebből indult az eljárás. Az önkény miatt a kirekesztett hazafiak rövid spontán tüntetést tartottak.
A rendőrség által kiszabott bírságot a családvédő vármegyés vezető nem fogadta el és a bíróságtól kérte a bírságolás hatályon kívül helyezését, amely azonban helyben hagyta a rendőrség téves döntését. A rendőrség nem képviseltette magát a tárgyaláso,n és videófelvételt sem bocsátott a bíróság rendelkezésére a történtek miatt. A hazafi védelmét dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője látta el.
A videófelvétel összefoglalót ad a tárgyalásról, amelyet követően a családvédelemért megbírságolt vármegyés vezető és védője elemezték az ügyet, és szélesebb horizonton is áttekintették az egyre agresszívabban nyomuló szexuális deviáns mozgalom elleni küzdelem állását.
Figyelemre méltó, hogy ugyanez a bíróság 2018-ban egy be nem jelentett kormányellenes tüntetésen történt úttestre lépés miatt megbírságolt balliberiális tüntetőt azzal az indokolással mentesített a bírságolás alól, hogy spontán tüntetésen vett részt. Tehát ebben az esetben kitágított értelmezést adott a bíróság a spontán tüntetésnek, a családvédő vármegyés esetén azonban önkényesen és Alaptörvény-ellenesen szűkített értelmezést.
A vármegyés vezető kifejtette semmiféle visszatartó erővel nem bírnak számára ezek az elmarasztaló határozatok, ő csak a családvédő kötelességét teljesítette a véleménynyilvánítási szabadság és gyülekezési jog keretei között és a jövőben is így fog eljárni.
A védelem szerint a döntés Alaptörvény-ellenes, mivel a gyülekezési jogot garantáló alkotmányos rendelkezést sérti. A hazafiak tiltakozása szerinte egy gyors reakciójú válasz volt arra, hogy az LMBTQIP+ eszmék terjesztését és a hagyományos családok szétverését népszerűsítő rendezvényen való részvételüket önkényesen és jogellenesen megakadályozták. Ilyen esetben pedig nem áll fenn a bejelentési kötelezettség, tehát a gyülekezési szabadság megsértésének szabálysértése sem merülhet fel. A bírósági döntés Alaptörvény-ellenessége miatt alkotmányjogi panasszal az Alkotmánybírósághoz fordultak, csakúgy mint Barcsa-Turner Gábornak egy másik, szintén tavalyi magyarságot-védő kiállása miatti szabálysértési bírságolási ügyében.
(forrás: njsz.hu)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready