Kulcsfontosságú videófelvétel került a Híradó birtokába a tíz évvel ezelőtti körmendi gyerekgyilkossággal kapcsolatban (de csak később kerül adásba). A felvételen Tánczos Gábor látható, és hitelességét olyan tanúk támasztják alá, akik mindenre emlékeznek, de sohasem hallgatták ki őket. Az emberölés miatt elítélt és idén januárban szabadult Tánczos ma is az ártatlanságát hangoztatja.
Éppen tíz évvel ezelőtt egy körmendi házban öltek meg a 11 éves kislányt. A gyilkosság másnapján egy helyi fiatalamber, Tánczos Gábor bement a rendőrségre és azt mondta, hogy látott egy gyanús alakot a ház körül. A tanúból később gyanúsított, majd vádlott lett. Tánczos a bíróságon visszavonta a rendőrségen tett beismerő vallomásait. Arra hivatkozott, hogy megverték. A Vas Megyei Bíróság 13 évre ítélte, amit 2002-ben a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyott.
"A terhelt beismerő vallomása közvetlen bizonyíték akkor is, ha ő ezt később visszavonta" - nyilatkozta Kónya István, a Legfelsőbb Bíróság kollégiumvezetője.
Tánczos Gábor a börtönben is ártatlanságát hangoztatta. "Ennek az ügyben bármi van is, addig nincs vége, amíg ki nem mondják, hogy ártatlan vagyok" - mondta Tánczos Gábor.
Tánczos Gábor idén januárban szabadult, amikor letöltötte büntetése háromnegyedét.
A Híradó megkereste a büntetőeljárás több olyan szereplőjét, akik sem Tánczos bűnösségében, sem ártatlanságában nem voltak érdekeltek és akiket sohasem hallgattak ki ebben az ügyben. A kívülálló tanúk nyilatkozatát és a perdöntő videofelvételt, amit eddig elzártak a nyilvánosságtól, napokon belül közzéteszi a Híradó.
(Hirado.hu)