Keddre virradó éjszaka két férfi betörte az antimagyar rasszizmusáról hírhedt 13. kerületi Broadway jegyiroda ablakát, ám a rendőrök elfogták őket. Bozsó Zoltán budapesti terrorfőkapitány-helyettes elmondta, a két férfit a közelben álló rendőrök fogták el, majd előállították őket a XIII. kerületi kapitányságra, azóta kihallgatásuk is megkezdődött. Megjegyezte, "érdekes lehet", hogy a történtek összefüggésben vannak-e a jegyiroda elleni korábbi támadással.

Most nem lángolt ilyen szépen, ugyanis nem a Magyarok Nyilai akciózott, hanem egyszerű, bár hasonlóan karakán állampolgári véleménynyilvánítás történt

Az ügy előzménye, hogy még március 20-án az iroda egy cigány alkalmazottja, Barkóczi Ákos, volt cigány kisebbségi önkormányzati képviselőjelölt magyarellenes fajgyûlölete okán nem volt hajlandó kiszolgálni egy magyar hölgyvásárlót, aki a Hungarica együttes koncertjére szeretett volna jegyet venni. Április 1-jén hajnalban Molotov-koktélt dobtak a szélsőséges irodára, amely teljesen kiégett, a tulajdonos a rendőrséghez fordult.
Hétfőn este az izraeli hadseregben szolgált, nyíltan cionista és magyarellenes, a kaftános gyarmatosítást támogató fideszes önkormányzati képviselő, a zsidó hadsereg jelvényét zakóján hordó Szabó György szervezésében egy-kétszáz szélsőbaloldali, részben héberül beszélő izraeli zsidók, SZDSZ-es rasszisták gyûltek össze a jegyiroda bejárata előtt, hogy törvénytelenül, nem bejelentve tiltakozzanak a Bombagyár.hu délutánra meghirdetett jegyvásárlási akciója ellen - amely utóbbi a Broadway iroda antimagyar tettére kívánta felhívni a figyelmet. Az ÁVÓ-sok mozgósorfalat alkotva szorították ki mindkét csoportot a környékről, a két rendezvény szervezője ellen gyülekezési joggal visszaélés miatt indított a rendőrség eljárást, noha a forgalmat és a gyalogos közlekedést csak a szélsőséges zsidók akadályozták, Tomcaték nem.
Előbb a Jászai Mari téren gyülekeztek a magyarok ellen tiltakozó zsidók, cionista fideszesek és kommunisták, ahová fél órával későbbre a Bombagyár.hu hirdetett magyarpárti jogvédő sétát.
Az ellendemonstrációt Szabó György (és nem Győző, mint az ostoba MTI, Zsindex stb. írja), a XIII. kerületi önkormányzat Izraelben élt, kettős állampolgár, szélsőséges cionista, fideszes képviselője szervezte - nem bejelentve. Mint a gyûlölködő fideszes zsidó az MTI-nek elmondta, azzal a céllal, hogy "a fasiszta kisebbséggel szemben" megmutassák, hogy sokkal többen vannak. A nagy létszámban kivonult rendőrök többször felszólították az anarchojudaista tömeget, hogy tegyék szabaddá az utat, mivel az emberek teljesen megtöltötték a kereszteződést. A nem spontán akció abbahagyására a rendőrség többször felszólított, Szabó is arra kérte a cionista "villámcsődület" résztvevőit, hogy térjenek haza, miközben ő hívta őket az utcára, hogy akadályozzák a magyarok véleménynyilvánítását saját hazájukban.
Az ízléses fekete nadrágot és bomberdzsekit, nyakukban korrekt árpádsávos kendőt viselő hazafiak, akiknek száma megközelítette a százat, a Jászai Mari térről szintén a jegyiroda elé vonultak, ahol szóváltásba keveredtek a cionista fajgyûlölőkkel. A hazafiak ellen hörgő zsidók azt skandálták, hogy "nácik haza!", míg a bomberdzsekis ifjak a tényeknek megfelelően azt válaszolták: "itthon vagyunk." A rendőrök sorfalat álltak a két csoport között, hogy megakadályozzák az atrocitást. Majd mozgósorfalat alkotva szorították ki az anarchista tömeget. Tomcaték maguktól is engedelmeskedtek.
A BRFK hétfőn kora este közleményben tudatta: mindkét spontán demonstráció szervezőjével szemben gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési feljelentést tettek.
(A Magyarországi Talmudista Iroda és a cionista Hírszerző hazugságai korrigálva)