Rostás Dorina 13 évesen robbant be fajtársai körében a Buli, buli című számával. (Olvasóinkat mi inkább megkíméljük tőle.) A jelenleg 17 éves "lányról" szerencsére keveset lehetett hallani az utóbbi időben, a minap azonban felkerült a fotója a Police.hu oldalára mint eltűnt, ismeretlen helyen lévő személy.
Zoom
A Blikk megkísérelte telefonon elérni az "énekesnőt", ám a mobilja nem volt elérhető. Az apját sikerült felkeresniük, ő azt mondta a lapnak, a lánya már előkerült, és szerinte a barátja szöktette meg a "roma hagyományoknak megfelelően".
Dorina elment a barátjával, merthogy van párja, már hat hónapja együtt vannak. Talán azt gondolta, hogy ő már nagylány, és élheti az életét, ezért elment. Azt mondta, majd jön, de nem jött. (…) Nem tudtuk, hogy hová tűnhetett, ezért mentünk a rendőrségre, és bejelentettük, hogy eltűnt. Pár óra múlva előkerült, úgyhogy minden rendben, épségben, jól van a lányom. Beszéltünk a fiú családjával is, akik tudtak a dologról. Roma hagyomány, hogy megszöktetik a lányt, itt is valami ilyesmi történt, de mind a két gyerek jól van. Köszönjük az aggódást.
A cikk megjelenésekor a Police.hu oldalán továbbra is elérhető a nő körözési adatlapja, és a napilap információi szerint továbbra sem elérhető a telefonja; megkeresésükre a rendőrség az írta: a körözött személy a mai napon tűnt el, így az eltűnését a mai napon jelentették be. Amennyiben a keresett személy előkerül, a körözést az elrendelő hatóság visszavonja.
(Index nyomán)
Frissítés: jólesik Dorinának a hagyományápolás
Több mint 24 órával később (2021. november 4., 18:05) ugyanis még mindig ismeretlen helyen lévő személyként szerepel a rendőrség körözési oldalán...