A Soproni Járási Ügyészség vádirata szerint a sértett és a vádlott között 2020 nyarán az egyik Győr-Moson-Sopron megyei büntetés-végrehajtási intézetben "nézeteltérés alakult ki". Ennek következtében a sértett az egyik reggel odament a vádlott zárkájához, felrántotta az ajtót és szidalmazni kezdte a vádlottat. A vádlott ekkor két kézzel hátrafelé kezdte tolni a sértettet, majd ököllel arcon is ütötte őt. A sértett védekezésképpen visszalökte a vádlottat a zárkába.
A büntetés-végrehajtási intézet az esemény felszámolását követően a további szükséges intézkedéseket megtette. A fogvatartottakat orvosi vizsgálatra haladéktalanul előállították, az intézet parancsnoka feljelentést tett, illetve ezzel egyidejűleg fegyelmi eljárást kezdeményezett.
A sértett a bántalmazástól agyrázkódást kapott, és darabos orrcsonttörést szenvedett el, ami nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés. Az ügyészség mértékes indítványa beismerés esetére egy év börtönbüntetésre irányul.
A nyomozás során a Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni, írja honlapján az ügyészség.