Budapest IX. kerületében egy nyitva hagyott lakásajtón surrant be két "fiatal" 2022. május 3-án éjjel. A külföldi bérlő kitessékelte őket, bezárkózott, mire az elkövetők megpróbálták benyomni az ajtót. Mivel nem jártak sikerrel, a szomszéd lakás szintén nyitott ajtaján mentek be.
Az itt lakó külföldi nő is felfigyelt rájuk, kizavarta a hívatlan látogatókat, akik először elhagyták a lakást, de aztán benyomták az ajtót, és „money, money” szavakkal pénzt követeltek. A rémült nő kiszaladt, az elkövetők pedig összeszedték otthagyott laptopját, táblagépét és telefonját, összesen mintegy egymillió forint értékben. A tulajdonos utánuk ment, némi dulakodás árán sikerült visszavennie laptopját, mire a fiatalabb "fiú" megütötte. A nő a szomszédoktól kért segítséget, riasztották a ferencvárosi járőröket, akik a helyszín közelében elfogták a menekülő tetteseket.
A 23 éves T. Ferencet és 15 éves társát a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányságon rablás és lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, a bíróság azóta elrendelte a letartóztatásukat - közölte honlapján a rendőrség.