Orbán Viktor miniszterelnök kedden munkaebéd keretében tárgyalt Arthur Schneierrel, a New York-i Park East zsinagóga főrabbijával a Karmelita kolostorban; a megbeszéléshez csatlakozott Novák Katalin köztársasági elnök is - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
Zoom
Orbán, Arthur Schneier és Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója. Láthatóan hasznos munkát végez...
A találkozón - melyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is - elhangzott, hogy Magyarország az egyik legbiztonságosabb európai ország a zsidóság számára. A "magyar" zsidó közösség tagjai biztonságban élnek, megélhetik identitásukat és szabadon gyakorolhatják vallásukat a három bevett zsidó egyházban.
Zoom
Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Az ukrajnai háború kapcsán Magyarország vezetői és a főrabbi egyetértettek abban, hogy mielőbbi tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, mert a háború súlyos gazdasági válságot és beláthatatlan humanitárius katasztrófát idézett elő.
Zoom
Novák Katalin sem hagyhatta ki a nagy eseményt
Arthur Schneier elismeréssel szólt arról, hogy a magyar kormány a zsidó közösségekkel, civil szervezetekkel és magánszemélyekkel együtt az orosz-ukrán háború kitörésének első napjától kezdve támogatja az ukrajnai zsidó menekültek magyarországi ellátását, illetve továbbutazását Izraelbe.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: