Befejezi működését Ungár Péter politikus és Gerényi Gábor médiavállalkozó közös portálja, az Azonnali.hu, értesült a Media1.
A 2018-ban megalapított Azonnali Média Kft. többségi tulajdonosa Ungár Péter LMP-s politikus, Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatójának és az Orbán-kormány kormánybiztosának fia. Rajta kívül az a Gerényi Gábor is tulajdonos, akinek a neve 2020-ban az Index szétrobbanása előtt, az úgynevezett Gerényi-terv kapcsán is előkerült.
A Media1 csütörtökön elérte Ungár Pétert, aki érdeklődésükre azt mondta, nem kívánja kommentálni jelenleg a lap bezárásával kapcsolatos értesüléseket.
Időközben Gerényi Gábort is elérték, aki azt mondta, hogy a kérdés mostanra lényegében eldőlt, valóban nem működtetik tovább a lapot. Elmondása szerint gazdasági okok miatt döntöttek így, mivel a cég évek óta veszteséges volt, ráadásul a gazdasági kilátások rendkívül bizonytalanná váltak, senki nem tudja, mi jön most. Gerényi azt mondta, jó emberekkel dolgoztak együtt, ezért reményét fejezte ki, hogy el tudnak majd helyezkedni a lap munkatársai másutt.
Arra a kérdésre, hogy információk szerint az Azonnalihoz szorosan kapcsolódóan működő, Ungár Péter nevével fémjelzett ugytudjuk.hu, és több más, különböző regionális kisebb portál jövője is bizonytalan, amit egyelőre költségvágásokkal próbálnak kezelni, Gerényi azt mondta, erről ő nem tud mit mondani, nem ő a kompetens, tehát sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja.
Az Azonnali körül egyébként nagy mozgások történtek az elmúlt időszakban: az alapító-főszerkesztőjét, Bukovics Martint tavaly elbocsátották, ezt követően jogtalan elbocsátásra hivatkozva munkaügyi bírósághoz fordult. Bukovics azonban a munkaügyi perét első fokon idén márciusban elvesztette, a bíróság az elbocsátását jogszerűnek minősítette. Az elbocsátás után egy átmeneti időre Pintér Bence vezette a lapot, majd ezután került a lap irányítása Kósa Andráshoz. A laptól Bukovics Martin leváltása idején több munkatárs is távozott, de később érkeztek új szerzők is.
Óriási mozgások zajlanak a magyar médiapiacon a választás óta
Sorra szűnnek meg vagy kapcsolnak takarékosabb üzemmódba az országgyűlési választás óta a különböző médiumok, főleg a kedvezőtlen magyarországi gazdasági körülményekre hivatkozva. A napokban felfüggesztették a Pesti Hírlap működését, elbocsátások voltak a Manna FM-nél, ahol a reggeli műsor meg is szűnt. A Mediaworks megszüntette a City7 című lapot és bezárta a FourFourTwo magazint, továbbá több Mediaworks-nyomdát is becsuktak, emellett a kormánypárti kiadó több megyei napilapjánál drasztikus elbocsátásokra került sor, összevonták a Ripostot a Bors című lappal, és kirúgási hullám indult a Metropolnál.
Megszűnt a Mészáros Lőrinc-közeli Pesti TV, a választás után került sor a 168 Óra munkatársainak elbocsátására, valamint távozott a 168.hu-tól Fiala János és a Kelj fel Jancsi című műsor, a kormányközeli 4iG által (egy nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített tranzakció keretében felvásárolt) DIGI Kft. megszünteti az összes saját tévécsatornáját (például DIGI Sportot és a DIGI Worldöt).
Az ellenzéki a hirklikk.hu-nál is fájdalmas lépésekre került sor, amikor megváltak külsős munkatársaik zömétől. Pár hete derült ki az is, hogy a Magyar Hírlap kiadója felfüggeszti az újság megjelentetését.