Húsz migráns megsérült, amikor az őket szállító teherautót vezető embercsempész árokba hajtott a 4-es főúton Üllő térségében vasárnap - közölte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
A magukat indiai, afgán, illetve pakisztáni állampolgárnak valló külföldieket kórházba vitték. Öten könnyebben sérültek meg, a többiek sérülései súlyosak - írták a police.hu-n.
Zoom
Egy korábbi csempészút végállomása - illusztráció (kép: police.hu)
A teherautó 49 éves budapesti sofőrjét elfogták, ellene embercsempészés gyanúja miatt indítottak eljárást - tették hozzá.
A balesetről azt írták: gyorsan hajtott a Cegléd, Pesti úton egy teherautó, a sebességmérést végző rendőrök e miatt akarták megállítani. A sofőr azonban gázt adott és egyre nagyobb fokozatra kapcsolva menekült. A rendőrök követték a rendőri intézkedés elől a 4-es főúton száguldó teherautót. Pilis térségében elvesztette uralmát járműve felett és az útpadkára sodródva megállt. Amikor a rendőrök közelebb értek gázt adott és nekiütközve az egyik szolgálati autónak ismét menekülőre fogta - rendőr nem sérült.
A 4. számú főúton nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor a 29-es kilométerszelvényben, egy körforgalomból kihajtva újra elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba csapódott.
A teherautó vezetője könnyebben sérült meg - ismertette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
(MTI - police.hu nyomán)