A jobboldali magyar kormány közzétette az abortusz elvégzésére vonatkozó törvény megszigorítását. Az új rendelkezés az orvosoknak előírja, hogy a terhesség megszakítását kérő nőkkel előbb hallgattassák meg a magzat életjeleit. Az abortuszt elvégző orvosi rendelő a várandós nőknek a terhesség-megszakítás folyamatának folytatása előtt köteles világos bizonyítékkal szolgálni a magzat életjeleiről – írja elöljáróban az AP hírügynökségre hivatkozva az izraeli Jedi’ot Áháronot.
A Magyar Belügyminisztérium közleményében az áll, hogy „a magyarok közel kétharmada szerint a gyermek élete az első szívdobbanásaival kezdődik”. A minisztérium szerint az orvosi rendelőkben rendelkezésre álló modern felszerelés már a terhesség elején képes kimutatni a magzat szívdobbanását – idézi a Belügyminisztérium közleményét az izraeli lap.
Ezután Orbán Viktor miniszterelnökről és a magyar kormányról szólva az izraeli lap a szokásos levantei rendetlenséghez híven Dúró Dóra fényképét tette ki a nem megfelelő szövegkörnyezethez a következő képaláírással: A szélsőjobboldali Dúró Dóra. Pártja magának tulajdonítja a terhesség megszakítási törvény megszigorítását (fotó: AP)
Zoom
Az eredeti képaláírás
Orbán Viktor nacionalista kormánya a hagyományos családi értékek támogatójának állítja be magát. Az egyébként csökkenő magyarországi születésszám növekedésének előmozdítására a kormány adókedvezményeket és pénzügyi támogatást biztosít a sok gyermeket világra hozó szülőknek. 2011-ben a magyar kormány törvényt hozott a magzati élet védelméről, a magzat fogantatásának pillanatától kezdve, habár ez a törvény mostanáig jelentősen nem szigorította az abortusztörvényt – állapítja meg a Jedi’ot Áháronot.
Dúró Dóra, a szélsőjobboldali Mi Hazánk Párt törvényhozója magának vindikálja a magyar kormány új rendelkezésének kezdeményezését. Dúró ugyanis azt mondja: a kormány átvette pártja javaslatát, miszerint az abortusz elvégzése előtt a várandós nőket kötelezni kell a magzat szívhangjának meghallgatására.
A magyar parlamenti képviselőnő azt is mondja, hogy a mostani rendelkezéssel megtették az első lépést az „élethez való jog” irányában a terhesség megszakítás 1956-os szabályozása óta, s egyben egy több évtizedes tabu is megdőlt – idézi Dúró Dórát az izraeli újság.
Hering J. – Kuruc.info