A debreceni Helyi Választási Bizottság arra hivatkozva, hogy nem egyértelmű a feltett kérdés, illetve, hogy maga a kérdés alapjogokat sért, elutasította a Mi Hazánk Mozgalom debreceni akkumulátorgyár építésével kapcsolatos népszavazási kezdeményezését.
A döntés két dologra világít rá, egyrészt egyértelmű, hogy politikai döntés született, másrészt, hogy a kormányt nem érdekli az itt élők véleménye, erőből is át akarják nyomni a beruházást. A nemzeti konzultácók kormánya ezúttal nem akar konzultálni.
A Mi Hazánk Mozgalom felháborítónak tartja a globalista nagytőke érdekeit, a disznófejű nagyurakat kiszolgáló döntést. A határozat törvénysértő, ezért azt megtámadjuk a törvényszéken, és végső soron az Alkotmánybírósághoz fordulunk.
A lehető legrövidebb időn belül pedig újabb népszavazási kezdeményezést nyújtunk be a Helyi Választási Bizottságnak. Ezzel egyidőben határozott és kemény lépéseket fogunk tenni a debreceni akkumulátorgyár megépítése ellen. Ennek keretében február 24-én 14 órától tüntetni fogunk Debrecen és Mikepércs határában - áll a párt közleményében.