Véglegesítette egy veszprémi helyi rádiós pályázat felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely ugyanezen az ülésen hatósági szerződéskötést kezdeményezett a Debrecen 94,4 MHz körzeti frekvencia pályázatán nyertes szolgáltatóval - közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.
Azt írták, hogy a médiatanács véglegesítette a Veszprém 103,1 MHz helyi frekvencia pályázati felhívását. A frekvencián helyi kereskedelmi rádiót működtet a Veszprém Rádió Kft., amelynek engedélye azonban június 25-én lejár.
A hatóság tavaly októberben tette közzé a 2023. június 26-tól indítható rádiószolgáltatási lehetőség pályázati felhívását, amely eredménytelenül zárult.
Az új felhívás a hálózatba kapcsolódás és vételkörzet-bővítés lehetővé tételével módosult, és változott a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok pályázati értékelése is - közölték.
Tudatták azt is, hogy a Debrecen 94,4 MHz körzeti vételkörzetű frekvencia közösségi rádiós használatára 2022. szeptember 2-án tett közzé pályázati felhívást az NMHH. A rádiópályázatot az Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft. nyerte meg. A jogosultság 2023. március 21-től legfeljebb 10 évre szól.
A szolgáltató ajánlata egy miskolci és mezőkövesdi médiaszolgáltatással közös hálózatba kapcsolódásra irányul, a hatóság ezért a hálózatba kapcsolódást is szerződéstervezetben rögzíti - áll a közleményben.
(MTI)