A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 38 éves nő ellen, aki baltával dobta meg azt a férfit, aki mobiltelefonját kérte vissza a vádlott élettársától.
A vádirat szerint a nő élettársa 2021. február hónap közepén egy gesztelyi sörözőben italozott két másik férfival, akik délután elmentek, de egyikük a mobiltelefonját az asztalon felejtette. A vádlott élettársa azt magához vette, és miután ittasága miatt már nem akarták kiszolgálni, ő is hazaindult.
A telefon tulajdonosa észrevette, hogy elveszítette a készüléket. A barátjával hívták a telefonszámot, a hívást a vádlott élettársa fogadta, de agresszíven válaszolt, amikor megtudta, hogy el akarnak menni hozzá a telefonért.
A tulajdonos barátjával együtt gépkocsival elment a vádlott és élettársa házához. Az élettárs egy vascsővel a kezében, az udvaron fogadta őket, és hangosan szitkozódott. A kiabálásra a házból kijött a vádlott, az udvaron felvett egy baltát, kiment az utcára, és a baltát a telefonját visszakérő férfi fejére célozva eldobta.
A balta a sértett homlokát találta el, amitől a férfi megszédült, majd barátjával együtt elmenekültek.
A bántalmazástól a sértett koponyasérüléseket szenvedett el, melyek eredményeképpen közvetetten életveszélyes állapotba került.
Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - közölték honlapjukon.