A nyírmártonfalvai fideszes polgármester egy lombkoronasétány megépítésére 60 millió forint uniós támogatást kapott. Csakhogy a fejlesztés megvalósítása közben tarra vágták az erdőt, így a lombkoronasétány mellől ma már a lombkorona teljesen hiányzik. Az 50 méter hosszú, sétány céljára épített, fából készült szerkezet magányosan árválkodik az egykori fás, erdős terület helyén - írja az Átlátszó nyomán az Index.
Zoom
Filemon Mihály polgármester még magánszemélyként, 2018-ban pályázott az uniós forrásra (2019-ben választották meg a település vezetőjévé), és 2021-ben nyerte el az összeget. A kifizetés az uniós finanszírozású Vidékfejlesztési Program pályázatából történt. A telek, amelyen különleges torzóként magasodik az ácsolt sétány, a tulajdoni lapok tanúsága szerint ugyancsak Filemoné.
Zoom
2022-ben még megvolt az erdő, amelyet a Google Earth műholdfelvételei is megerősítenek. A közbeszerzési értesítőben a lap szerint ez szerepel:
A teljesítési helyen időközben tarvágás történik, ezért a területen 2022. 06. 01-től 2022. 08. 31-ig munkavégzés nem történhet.
Zoom
Fotók: Átlátszó
A fasétány mellett két pihenőpavilon is épült, az egyik tetőszerkezetén a szél megbontotta a palát. A „pottyantós budik” üresek, nincs bennük WC.
A közbeszerzési értesítő szerint a fejlesztés tavaly december elejére készült el, a kivitelező egy nyíregyházi cég volt.