A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanújával folytat nyomozást egy 34 éves nyírkátai nő halálával kapcsolatban. A szabolcsi rendőrök 2023. május 27-én a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves nyírkátai férfit elfogták, és őrizetbe vették - írja honlapján szűkszavúan a rendőrség.
Az RTL riportja alapján nem sok kétség marad az etnikai háttért illetően
Brutális gyilkosság történt Nyírkátán, hat hónapos terhes élettársát ölte meg egy férfi a gyanú szerint. Az áldozat néhány napja a barátnőjéhez költözött, miután – információink szerint – párja bántalmazta. A feldühödött férfi ott támadt rá hajnalban, a hajánál fogva ráncigálta ki a házból, majd a közeli erdőben végzett vele. A magzat sem élte túl a támadást. A gyilkos után hajtóvadászat indult, délben fogták el a rendőrök – írja az RTL.
A rendőrautókon kívül senki sem hajthatott be az erdőszéli földútra Nyírkátán szombaton. Ott öltek meg ugyanis egy nőt hajnalban. Gyilkosa az élettársa lehet. A fotóját kora reggel tette közé a rendőrség, akkor még azért keresték, mert az első hírek szerint erőszakkal elhurcolta magával állapotos barátnőjét. Később kiderült, végzett vele.
 
 
Alig hiszik el a faluban, hogy gyilkosság történt. Mikor az RTL Híradó stábja ott járt, mindenki az utcán ácsorgott, mind ugyanarról beszéltek. Nem értik, hogy a férfi miért bántotta a gyermekével várandós élettársát. Erzsébet lassan a hatodik hónapban járt. Azt mondták, párjával hét éve voltak együtt, és bár a szomszédok tudtak veszekedésekről, ilyen tragédiára senki nem számított.
Én nem is bírtam megszólalni, mikor mondták, hogy mi van, mert még ugye a párja, tegnap még nálunk bent volt, megkínáltam, evett, minden. Nem is láttunk olyan szándékot, vagy mit tudom én, hogy ő most, mire készül
– mondta egyikük.
A hajánál fogva rángatta ki az utcára
Néhány napja azonban a "feltételezett gyilkos" bántotta a 34 éves asszonyt, akinek barátnője tanácsolta, hogy költözzön át hozzá egy időre. Hajnalban tört rájuk a késsel hadonászó támadó.
Mondta, hogy ha ellenállok annak, hogy ő innen kivigye Erzsikét akkor megszurkál bennünket, engem is meg a lányomat is
– mondta Farkas Enikő, az áldozat barátnője, akitől elhurcolta a támadó az asszonyt.
A sikoltozó áldozatát a hajánál fogva rángatta ki az utcára, majd eltűntek az erdőben. A rendőrök és az utcabéliek is keresték. A Híradónak megszólalt az a férfi is, aki megtalálta az áldozatot.
Az erdőbe mentünk többen, én a kerítés tövébe mentem, mert mondták, hogy osszuk el a területet. Hát 15-20 méterre mentem, már láttam, hogy valaki ott fekszik.
A kismama, és úgy tudják a magzat sem élte túl a támadást. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a gyilkos ellen, akit órák múlva, információik szerint egy gabonaföldön fogtak el. Hogy miért bánthatta élettársát, nem tudni. (Korábbi hírükben még féltékenységet említettek – a szerk.) A rendőrség eddig csak annyit erősített meg, hogy emberölés miatt nyomoznak, és a gyanúsítottat, egy 31 éves férfit őrizetbe vették
Vasárnapi frissítés: Beismerte tettét a párját ritkító
Elismerte a bűncselekmény elkövetését az a férfi, akit szombaton fogtak el és vettek őrizetbe a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei rendőrök egy harmincnégy éves nyírkátai nő halálával kapcsolatban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n vasárnap.
A nyomozás adatai szerint a harmincegy éves nyírkátai férfi szombat hajnalban kereste fel élettársát, akit a hajánál fogva megragadott és arra kényszerítette, hogy vele menjen. A férfi az asszonyt több alkalommal bántalmazta, majd megfojtotta. A nő holttestét 8 óra után Nyírkáta külterületén találták meg.
A szabolcsi nyomozók néhány órán belül elfogták a gyanúsítottat Nyírkátán, egy szántóföldön.
A közlemény szerint a férfi vallomásában a bűncselekmény elkövetését elismerte, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását.
A Friss Média regionális online magazin információi szerint az áldozat hat hónapos terhes volt, aki elmenekült az élettársától, mivel az féltékeny volt, emellett rendszeresen bántalmazta. A várandós nőt a szomszéd utcában lakó barátnője fogadta be.
(MTI)