Jászladányban az elmúlt két hónapban több vagyon elleni bűncselekmény is történt, melynek során ismeretlenek az ingatlanokba jogtalanul behatoltak, és onnan különböző elektronikai eszközöket, kézi szerszámokat, gázpalackot, fűkaszát, mobiltelefonokat, készpénzt, élelmiszert és ruhaneműket tulajdonítottak el. Két olyan bejelentés is érkezett a rendőrségre, amikor az udvaron parkoló járművekből vittek el értékeket. Az utolsó lopásról 2023. május 30-án érkezett bejelentés a nyomozóhatósághoz, akkor egy jászladányi ingatlan udvaráról fűkaszát loptak el.
A nyomozók – akik a kriminalisztika rendelkezésre álló eszköztárát alkalmazták a nyomozás során – látókörébe került a bűncselekmények feltételezett elkövetője, egy helyi fiatal. Az egyenruhások a 17 éves férfit 2023. május 31-én előállították a Jászladányi Rendőrőrsre, majd a nyomozók 4 rendbeli lopás bűntett és 3 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Vallomásában a jogsértő mindent beismert, és elmondta, hogy a bűncselekményeket részben társával – akiről a rendőrök megállapították, hogy még nem töltötte be a 14. életévét – együtt követte el, valamint önként előadott 11 további vagyon elleni bűncselekményt. Így összesen 18 lopás írható a gyanúsított számlájára, ezek pontos tisztázására a büntetőeljárás további szakaszában kerül sor.
Zoom
Ezt a fej nélküli képet tette közzé a rendőrség az elkövetőről - a lényeg így is látszik
A nyomozóhatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
A Jászberényi Rendőrkapitányság Jászladányi Rendőrőrs többrendbeli lopás miatt folytatja az eljárást - közölték honlapjukon.