A rendőröknek olyan információ jutott a birtokukba, hogy többek között Baján és a környező településeken, valamint Sükösdön, Kiskunhalason, Jánoshalmán és Miskén több csoport kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesít. Az elkövetők beazonosítása és elfogása érdekében több hónapja egy a főkapitányság által koordinált nyomozócsoport alakult.
A Bács-Kiskun Vármegyei rendőrök a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Bűnügyi Támogató Osztályának munkatársainak, valamint a Baranya, Fejér, Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőreinek közreműködésével 2023. május 31-én hajnalban 23 helyszínen jelentek meg egyidőben.
Zoom
Zoom
A nagyszabású akcióban 21 embert fogtak el, akik közül 16 személyt őrizetbe vettek. Velük szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás.
Zoom
Zoom
A házkutatások során több mint 3000 adagnyi - több millió forint értékű - új pszichoaktív anyagot, valamint egy 570 tős kábítószer-ültetvényt találtak és foglaltak le a nyomozók.
Zoom
Vagyonvisszaszerzés miatt több luxusautót, fél kilogramm aranyékszert, 4900 eurót és 5 millió forintot foglalt le a nyomozócsoport.
Zoom
A rendőrök kezdeményezték az őrizetben lévő gyanúsítottak letartóztatását - közölték honlapjukon.
Kapcsolódó: Taves Baxtalo Viktor!