Intézetis kisfiúkat csalt otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta szexuális igényeinek kielégítését a gyanú szerint az a 43 éves szegedi férfi, akihez a Pest vármegyei rendőrök dörömböltek be a napokban.
Egy ideje már folyt a felderítés, a háttérmunka egy fővárosi gyermekotthontól érkezett jelzésre reagálva. A feljelentés szerint egy keresztnéven említett férfi, egy Pest vármegyei településen lévő lakásában kiskorú gyermekekkel végzett szexuális cselekményeket pénzért, illetve ajándékokért cserébe. Az ügy a Pest vármegyei felderítőkhöz került, akik felkutatták és meghallgatták a tizenéves áldozatokat, majd a tőlük kapott információmorzsákból (keresztnév, autó típusa) összerakták a képet, és azonosították a célszemélyt.
A 43 éves J. Tamásért 2023. május 31-én kora reggel indultak, az elfogáshoz az Érdi Rendőrkapitányság támogató egységét kérték fel. A kerítésen átmászva jutottak a bejárati ajtóig, amit a férfi csak többszöri felszólításra volt hajlandó kinyitni. Együttműködési hajlandósága a továbbiakban sem volt példaértékű; kihallgatásán megpanaszolta a gyanúsítást, és tagadott, sőt kijelentette, a kiskamaszokat nem ismeri, sosem jártak nála.
A nyomozás adatai szöges ellentétben állnak állításával.
A gyanú szerint J. Tamás olyan kisfiúkkal ismerkedett budapesti játszótereken, focipályákon, akiket könnyedén befolyásolhatott. Meglebegtette előttük jómódú, tehetős életvitelét, kisebb-nagyobb ajándékokkal mélyítette ismeretségüket, majd szigetcsépi tartózkodási helyére invitálta őket. A 11-14 éves fiúknak tetszett az addig megszokott életvitelüktől, körülményeiktől jelentősen eltérő ellátás: cigizhettek, pizzázhattak, igényes lakásban ejtőzhettek, filmezhettek, játszhattak, sőt, több ezer forintot is kaptak. Cserébe "csak" hagyniuk kellett, hogy az apjuk korabeli férfi megfürdesse, megmasszírozza őket, majd szexuálisan közeledjen feléjük. Aki vonakodott, arra azzal gyakorolt nyomást, hogy rögvest véget vet a bulinak, és visszaviszi a gyermekotthonba.
A rendőrök jelenleg két 11, valamint egy 14 éves fiút azonosítottak a tettes visszajáró áldozataként. Erős azonban a gyanú, hogy vágyai kielégítésétől fűtve másokat is behálózott és magához édesgetett.
A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya az őrizetbe vett J. Tamás ellen két rendbeli szexuális erőszak, valamint egy rendbeli gyermekprostitúció kihasználása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A rendőrség kezdeményezte a férfi letartóztatását - közölték honlapjukon.