Pert nyert az ügyészség egy idős francia nő bűncselekmény következtében elvesztett lakása tulajdonjogának visszaszerzéséért - tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-t.
Zoom
Ez volt rövid ideig a franciázó cigányok áldozatának "otthona"
A közlemény szerint a sértettnek évekkel ezelőtt egy házaspár férkőzött a bizalmába, majd - kihasználva az asszony érzelmi kötődését, és azt, hogy családtagként tekintett rájuk - beköltöztek a nő siófoki lakásába, és rávették: haszonélvezet fenntartása mellett ajándékozza az ingatlant kiskorú gyereküknek.
Miután a gyermek tulajdonjogát bejegyezték az ingatlan-nyilvántartásba, a házaspár a haszonélvezeti jog törlését is elérte.
A sértettet a lakás felújítására hivatkozva egy Siófok környéki ingatlanba költöztették, később bezárták egy zártkerti telken álló, korábban disznóólként, szerszámos kamraként használt hat négyzetméteres, szigetelés nélküli bódéba.
A házaspár ellen a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt eljárás indult, a bíróság első fokon a nőt és a férfit egyaránt két és fél év börtönbüntetésre ítélte.
A büntetőügy alapozta meg az ügyészség közjogi szakága által indított polgári pert, amelyben a bíróság a közelmúltban hozott nem jogerős határozatában elrendelte a gyermek javára bejegyzett tulajdonjog törlését, és a francia asszony tulajdonjogának visszajegyzését.