A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt, aki Miskolcon napközben az utcán közlekedő időskorú nőt hátulról leütötte, és megpróbálta elvenni tőle 100 000 Ft értékű, drágakővel díszített aranygyűrűjét.

Illusztráció: Shutterstock
A vádirat szerint a vádlott 2023. június elején a délutáni órákban Miskolcon, az utcán gyalogosan közlekedő, nehezen mozgó 78 éves nő mögé lépett, hátulról fejen ütötte. A sértett az ütés erejétől az út melletti árokba esett, mire a vádlott rákiáltott azzal a kijelentéssel, hogy „most megdöglesz”.
A földön fekvő időskorú nőt többször megütötte, a fülébe harapott, majd megpróbálta lehúzni az ujjáról a drágakövekkel díszített aranygyűrűjét.
Azonban sem ennek, sem a karórának az elvétele sem sikerült, ezért a vászontáskáját vette magához, amiben pénztárca, esernyő és csokoládé volt, összességében 10 000 Ft körüli értékben.
A vádlott cselekményét a környezetben tartózkodók észlelték, és távozásakor üldözőbe vették, ezért a szatyrot menekülése közben eldobta.
A bántalmazás következtében a sértett súlyos porctöréses fülsérülést szenvedett el.
Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - közölték honlapjukon.