Kéri Svédország Észak-atlanti Szerződéshez (NATO) történő csatlakozása ratifikálásának napirendre vételét a parlament tavaszi ülésszakának első ülésnapján, hétfőn a Fidesz frakcióvezetője. Az erről szóló dokumentumot Kocsis Máté kedden osztotta meg a Facebook-oldalán.
Zoom
Fotó: Kocsis Máté Fb-oldala
A Kövér László házelnöknek címzett levélben a frakcióvezető azt is jelezte, hogy a ratifikációról szóló törvényjavaslat zárószavazását képviselőcsoportja támogatni kívánja.
Frissítés: Stockholmban örülnek, és újabb katonai segélyt adnak Ukrajnának
Stockholm üdvözli, hogy a magyar parlament a jövő héten szavazhat Svédország NATO-csatlakozásáról - jelentette ki Pal Jonson svéd védelmi miniszter keddi sajtótájékoztatóján.
"Természetesen örülünk a hírnek" - fogalmazott Jonson.
Pal Jonson emellett Stockholmban azt is bejelentette, hogy Svédország további mintegy 7,1 milliárd svéd korona (245,5 milliárd forint) értékű katonai segélyt adományoz Ukrajnának. "Addig támogatjuk Ukrajnát, amíg szükséges" - szögezte le.
Ez lesz Svédország 15. segélycsomagja Ukrajnának, amivel a háború kezdete óta a svéd támogatás összértéke mintegy 30 milliárd koronára emelkedik. A legújabb csomag tüzérségi lőszereket, tengeri támadóhajókat és egyéb felszereléseket tartalmaz - közölte Svédország.
(MTI)