Nem mindennapi videót tett közzé Facebook-oldalán a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Azt írták: birtokukba jutott egy felvétel, amelyet egy térfigyelő kamera rögzített egy keceli kocsmában február 9-én valamivel 8 óra után. A képsorok alapján két fideszes helyi politikus – egy harmadik férfi társaságában – először indulatosan vitatkozik, majd egy ponton túl egyikük nem bírja tovább, lekever egy pofont a másiknak, ezzel kezdődik az adok-kapok.
Az asztal végén Agócs Ákos képviselő (Fidesz), a Kulturális, Sport- és Idegenforgalmi Bizottság elnöke látható, míg az először ütő illető Verba József, a Kecel Városi Sportcsarnok vezetője, aki a fideszes polgármester, Haszilló Ferenc oldalán indul a 2024-es önkormányzati választáson képviselőjelöltként.
„A tettlegességig fajult vita mindkét sérültjét kórházi ellátásban részesítették. Vélhetően látlelet is készült, és az ügyben feljelentés is történt. S mindez a Fidesz sajátos kereszténysége és a szeretet jegyében!” – olvasható a bejegyzésben.
Frissítés: derékba tört két szép politikusi pálya (legalábbis egyelőre)
„Agócs Ákos önkormányzati képviselői mandátumáról lemondott, Verba József pedig nem lesz a Fidesz jelöltje a 2024-es önkormányzati választásokon” – közölte az Index megkeresésére a Fidesz sajtóosztálya nem sokkal azután, hogy nyilvánosságra került a fent látható felvétel.
A lap a videó megjelenése után telefonon kereste Verba Józsefet, de többszöri próbálkozásra sem jártak sikerrel. A Fidesz sajtóosztálya ugyanakkor válaszolt a kérdéseikre:
A Fidesz–KDNP az erőszak minden formáját elítéli, amely semmilyen nézeteltérésre nem válasz. Így elítéljük a Kecelen történt esetet is. Dr. Agócs Ákos önkormányzati képviselői mandátumáról lemondott, Verba József pedig nem lesz a Fidesz jelöltje a 2024-es önkormányzati választásokon.
Az RTL úgy tudja: mivel alig hónapokra van a következő önkormányzati választás, Agócs megüresedett helyéért nem lesz időközi, a pozíciót az a jelölt fogja elfoglalni, aki a 2019-es választásokon a képviselő-testületbe be nem választottak közül a legtöbb szavazatot kapta. Ez a valasztas.hu adatai szerint Városi Anett független jelölt lenne.